Logo

 

Golfbaan Bentwoud verbindt zich aan Support Casper

Benthuizen, 11 mei 2020 – Golfbaan Bentwoud verbindt zich komend golfseizoen aan Support Casper als maatschappelijk partner. Dat is vanochtend tijdens de heropening van Golfbaan Bentwoud, na de verplichte coronasluiting, bekendgemaakt. Directeur van de golfbaan Onno Jacobs is vanuit zijn eerdere functie als directeur bij Feyenoord al sinds de oprichting van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker bekend met het innovatieve onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker onder leiding van Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC).

Prof. dr. Casper van Eijck en Onno JacobsProf. dr. Casper van Eijck en Onno Jacobs, directeur Golfbaan Bentwoud 

Maatschappelijke betrokkenheid
Onno Jacobs: “Prof. dr. Casper van Eijck heb ik leren kennen als clubarts van Feyenoord. Het is een zeer bevlogen man met een duidelijke missie: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker. Als golfbaan hebben wij een paar lastige jaren achter de rug. Toen het beter ging, zijn we eind vorig jaar op zoek gegaan naar een doel dat onze ondersteuning verdient. Zo kwamen we terecht bij Casper, want wij hechten veel waarde aan het steunen van zijn innovatieve onderzoek. En in deze corona-periode hebben juist ook goede doelen het lastig, vandaar dat we ons voor minimaal een jaar verbinden aan Support Casper”.

Van de Kuip naar de Golfbaan
Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen, dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste soort kanker in ons land. Iedere dag overlijden er 8 mensen aan alvleesklierkanker, 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Prof. dr. Casper van Eijck: “Wij zijn ontzettend blij dat golfbaan Bentwoud Support Casper heeft gekozen om als maatschappelijk partner te omarmen. Er liggen mooie initiatieven om de samenwerking tot een succes te maken en hiermee substantieel bij te dragen aan ons wetenschappelijke onderzoek naar viro-immunotherapie. Onze ambitie is om in 2030 effectieve en betaalbare medicijnen te kunnen produceren voor alvleesklierkankerpatiënten, waardoor zij langer in leven blijven en zich minder ziek voelen. Toch mooi hoe een balletje kan rollen, van De Kuip naar de golfbaan!”.


Over de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker
In de afgelopen decennia is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker. Desondanks zijn er voor verschillende vormen van kanker geen effectieve behandelingen beschikbaar, bijvoorbeeld voor alvleesklierkanker, agressieve hersenkanker, uitgezaaide prostaatkanker en blaaskanker. De vooruitzichten voor deze patiënten zijn slecht en de overlevingskansen zijn laag. Er is daarom dringend behoefte aan nieuwe effectievere behandelmethoden voor deze patiënten. Viro-immunotherapie is zo’n veelbelovende nieuwe behandelmethode. De Stichting Overleven met Alvleesklierkanker is in het najaar van 2015 opgericht met als doel de bewustwording van alvleesklierkanker, na longkanker de meest dodelijke vorm van kanker in ons land, te vergroten en geld in te zamelen voor wetenschappelijk en klinisch onderzoek naar viro-immunotherapie. Sinds de oprichting heeft de Stichting OAK al ruim 10 miljoen euro opgehaald.

Over Support Casper
De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Beiden bestaan sinds 2015. De grondleggers zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Er is schrikbarend weinig aandacht voor alvleesklierkanker. Vermoedelijk omdat de meeste mensen er zó snel aan overlijden dat er geen tijd en ruimte is om acties op te zetten of aandacht te vragen.
Het gezicht van de campagne is Prof. dr. Casper van Eijck die al 30 jaar als specialist is verbonden aan het Erasmus MC. Zie voor meer informatie: www.supportcasper.nl

Over Golfbaan Bentwoud
Golfbaan Bentwoud is een 36 holes openbare golfbaan, middenin het Bentwoud, een natuur- en  recreatiegebied van ruim 800 hectare in het Groene Hart van de Randstad. De golfbaan is 10 jaar geleden aangelegd op 108 hectare van het Bentwoud en leent zich uitstekend voor het spel van zowel de ervaren als de (nog) onervaren golfers. Vanwege het openbare karakter en de verscheidenheid in lussen, kan iedereen hier de passie voor de golfsport ontdekken en beleven.

Maatschappelijk partner
Het komende jaar wordt op verschillende manieren aandacht besteed aan Support Casper en geld ingezameld voor de doelen van deze stichting. Golfers kunnen extra donaties doen, bijzondere spelelementen kunnen worden ingezet tegen betaling van een bijdrage aan Support Casper en in september wordt een gezamenlijk evenement in de vorm van een Support Casper golfdag georganiseerd.

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn