Logo

Nieuwe app Heroes of the Sky neemt je mee in de geschiedenis van de luchtgevechten boven Rivierenland 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er in Rivierenland zware luchtgevechten geleverd. Rivieren als de Waal en de Rijn waren destijds belangrijke navigatiemiddelen voor de vliegtuigen die op weg waren om Duitsland te bombarderen. Iedereen kent de verhalen van dappere helden die gevochten hebben in de regio Nijmegen en Arnhem, maar wie zijn er gesneuveld in Rivierenland en waar zijn ze begraven? De nieuwe gratis app Heroes of the Sky geeft antwoord op dit soort vragen. 

De app is ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland in het kader van het programma Gelderland Herdenkt en is tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning vanuit de Provincie Gelderland, de gemeente Culemborg, Neder-Betuwe, Zaltbommel en West Maas en Waal.  

Iedereen krijgt via deze app de mogelijkheid door middel van bijzondere verhalen en foto’s meer te weten te komen over de luchtoorlog boven Rivierenland tijdens de Tweede Wereldoorlog. ,,Dat kan nu vanuit de veiligheid van je eigen huis. Zodra het weer verantwoord is om erop uit te gaan, kunnen nabestaanden van gesneuvelde familieleden en andere geïnteresseerden aan de hand van deze app zelf een route uitstippelen en de locaties bezoeken waar deze verhalen zich hebben afgespeeld,” aldus RBT-directeur Richard de Bruin. 

De inhoud van de App Heroes of the Sky is tot stand gekomen in samenwerking met lokale en regionale historische verenigingen en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store


Bijlagen

Over RBT Rivierenland

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zet zich in om de vrijetijdssector in de regio te ondersteunen en door middel van kennis, ontwikkeling, informatie en marketing verder te laten groeien. Met een gedreven en professioneel team en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van waardevolle partners dragen wij bij aan de ambities van overheden, ondernemers en organisaties.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn