DILLE & KAMILLE OPENT DUURZAAM NIEUW DISTRIBUTIECENTRUM IN WADDINXVEEN

Op 20 april heeft winkelbedrijf Dille & Kamille haar logistieke activiteiten verplaatst van Zoetermeer naar Waddinxveen. Het nieuwe distributiecentrum aan de Dirk Verheulweg is een stuk groter, moderner, comfortabeler en vooral duurzamer. Inmiddels is het nieuwe DC in gebruik, tot volle tevredenheid van alle betrokkenen: Dille & Kamille is klaar voor de toekomst.

"We groeiden al jaren uit ons jasje," verklaart Logistiek manager Jan van der Nagel de noodzaak van verhuizen. "Toen we het DC in Zoetermeer betrokken, hadden we 19 winkels, inmiddels 35. Afgelopen Kerst moesten we al opslagruimte bijhuren en ook onze gewone voorraad werd deels elders opgeslagen. Bovendien is ons oude pand gebouwd in een tijd dat duurzaamheid nog weinig prioriteit had. In Waddinxveen stond dit hoog op onze wensenlijst."

Het nieuwe distributiecentrum is gebouwd volgens de BREEAM criteria (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt o.a. beoordeeld op gezondheid en welzijn, energie, materiaalgebruik, veiligheid en afvalverwerking. Het verdeelcentrum in Waddinxveen kreeg de score 'zeer goed' toegekend.

"In ons nieuwe DC gebruiken we geen gas meer," licht van der Nagel toe. "De ruimte wordt efficiënt verwarmd m.b.v. een warmtepomp en vloerverwarming. Binnenkort gaan we zonnecollectoren op het dak plaatsen, de opgeleverde energie wordt hier weer gebruikt. We maken uiteraard gebruik van ledverlichting, die pas aangaan als iemand een ruimte betreedt." Tot slot noemt hij de het vele daglicht als grote verbetering. "Heerlijk voor iedereen die hier werkt!''

Van der Nagel is uiteraard blij met de vele meters nieuwe ruimte. "We hebben hier ca. 1,75 keer meer vloeroppervlak dan in de oude situatie, bovendien is het pand een stuk hoger. De opslagcapaciteit is van 5200 naar 12500 palletplaatsen gegaan. En er zijn nu 8 docks voor lossen en laden, in plaats van 3 in Zoetermeer."

www.dille-kamille.nl

Instagram: @dilleenkamille | #dillekamille

Facebook: dilleenkamille

De visie van Dille & Kamille

"We zien een wereld om ons heen die steeds sneller draait," vertelt Algemeen Directeur Hans Geels. "Een gehaaste samenleving vol prikkels en verwachtingen, waar mensen weinig aandacht voor elkaar en de natuur hebben. Een steeds onpersoonlijker wereld, waar mens en natuur meer en meer onder druk staan. Wij maken ons hier zorgen over en daarom laten wij als Dille & Kamille een tegengeluid horen. Wij willen mensen laten zien dat het anders kan en hen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur. Dat doen we met een steeds duurzamer assortiment, met natuurlijke en organische materialen die voor kwaliteit en tijdloosheid staan. Maar ook met acties zoals ‘Mei plasticvrij’, of een duidelijke oproep om te ‘consuminderen’ tijdens Black Friday – of zoals wij het noemen Green Friday…"

Het gaat om duurzaamheid: goed doen voor de natuur en voor een ander, circulair denken, gericht op de lange termijn. Hans Geels: “Voor ons zit geluk in kleine dingen, in bewust leven en in aandacht. We zeggen dit niet omdat het nu ‘in’ is, zo doen wij het al meer dan 45 jaar!”

OVER DILLE & KAMILLE

In 1974 opende de eerste Dille & Kamille haar deuren in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Een eenvoudige 'marktwinkel' met een vrolijk en eigenzinnig aanbod voor huis, tuin en keuken. De kern was – en is na al die jaren nog altijd – ‘Natuurlijke eenvoud’. Al sinds 1974 kiest de keten voor de kracht van eenvoud en voor de tijdloze schoonheid van natuurlijke materialen. Voor duurzaam ambacht en aandacht voor elkaar en onze omgeving.

Dille & Kamille telt inmiddels 35 vestigingen: 24 in Nederland en 11 in België. Alle winkels stralen dezelfde, unieke Dille & Kamille-sfeer uit, maar hebben toch elk een eigen identiteit. De webwinkel levert aan klanten over de hele wereld.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn