Logo

Professionals ontwikkelen nieuwe trainingsmethode

Aanvulling om trainingen meer te laten beklijven

Oegstgeest, 28 april 2020 – Trainers op allerlei vakgebieden merken in de praktijk vaak dat de training die zij geven niet blijft hangen bij deelnemers. Getrainde skills worden niet geïmplementeerd in het dagelijks- of wekelijks leven. Daar hebben Jorien Licht-Geerts en Camiel Klinkhamer – beiden trainingsprofessionals  - een antwoord op gevonden. Ze ontwikkelden de SKILLED-methode.

Wie als trainer de SKILLED-methode leert en toepast na zijn/haar trainingen, zorgt ervoor dat de geleerde trainingsskills ook daadwerkelijk beklijven. “We hebben in de loop der jaren een methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat deelnemers niet alleen tijdens een training iets leren, maar dat het leerproces continueert en uiteindelijk geïnternaliseerd wordt”, legt Jorien Licht-Geerts uit.

“Na de training worden vaardigheden op individuele behoeften afgestemd en in 12 weken eigen gemaakt. Doordat er specifiek wordt ingegaan op de leerbehoefte van de unieke deelnemer en er goede digitale interactie is met de trainer, gaan vaardigheden als een tweede natuur voelen. Het is een waardevolle manier van leren, omdat de investering die mensen doen, in tijd en in geld, volledig tot haar recht komt. Je kunt de SKILLED-methode toepassen na allerlei trainingen. Enige voorwaarde is dat de geleerde skills dagelijks of wekelijks worden toegepast," aldus Licht-Geerts.

Time Management met SKILLED-methode
Trainer Sandra Janssen-Bos is één van de deelnemende trainers. Zij geeft met haar bedrijf Schorpioen Training & Advies soft skill trainingen waaronder Time Management en is sinds kort de SKILLED-methode gaan gebruiken na haar training. “Er is een verschil tussen een ‘reguliere dagtraining’ en de SKILLED-methode”, legt ze uit. “Die laatste biedt een programma van 12 weken aan in combinatie met zijn/haar training. Er is daarmee elke week een stok achter de deur voor de deelnemer om de geleerde skills, stapje voor stapje, eigen te maken. Elke week evalueert de deelnemer zijn/haar eigen doelen, reflecteer je, oefen je en vertel je over je successen en je verbeterpunten. Je bent als deelnemer constant bezig met je persoonlijke doelen, die stip op de horizon. Die herhaling is nodig om ervoor te zorgen dat de getrainde skills ook echt eigen worden gemaakt.”

“In de twee jaar dat ik zelfstandig ben, was dit écht wat ik miste”, vervolgt ze. “Het was een methode die ik zelf nog niet kon bieden. SKILLED is een fantastisch platform, het werkt professioneel, is inspirerend en het is praktisch. Ik geef op e-learnings na, dan ook geen Time Management-trainingen meer als de opdrachtgever de trainingen niet inclusief SKILLED-methode wil afnemen. Met deze methode kun je als deelnemer echt het roer omgooien. Het is zonde als je die kans niet grijpt wanneer je jezelf een (nieuwe) vaardigheid eigen wil maken.”


Bijlagen

SKILLED-methode
De SKILLED-methode is dé methode om training te laten beklijven en de ontwikkeling van jouw training te borgen. Waar training stopt, gaat Skilled door. De trainer maakt in samenwerking met de deelnemer een praktijkplan, wat zij in twaalf weken samen gaan uitwerken, door middel van de SKILLED app en wekelijks persoonlijk contact met de trainer via Zoom. Door korte acties wordt de deelnemer elke week gemotiveerd en geactiveerd om de geleerde trainigsmethode ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Dankzij de SKILLED-methode voelt de gekozen vaardigheid als een nieuwe gewoonte en tweede natuur.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn