Logo

Agendatip: Concertstream met Janine Jansen en Bernard Haitink

Het Concertgebouw presenteert zondag 19 april 20.00 uur een bijzondere stream uit het archief: Janine Jansen, Bernard Haitink en het Chamber Orchestra of Europe met het Vioolconcert van Johannes Brahms. De stream maakt onderdeel uit van het Europese samenwerkingsproject van Het Concertgebouw en de European Concert Hall Organisation (ECHO), waarbij concertstreams van 20 toonaangevende Europese zalen via Facebook worden getoond. Daarnaast is de stream te zien op het YouTube-kanaal en de website van Het Concertgebouw.

Dagblad Trouw schreef over deze uitvoering in 2013: “Twee zielen, één gedachte; haar Brahms sloot naadloos aan bij het fijn gepolijste klankideaal dat Haitink en dit orkest zo fraai naar voren brengen, glashelder en warm tegelijk.” Het concert maakte onderdeel uit van de Brahms-cyclus van het Chamber Orchestra of Europe en Bernard Haitink waarin ook alle symfoniën van Brahms ten gehore werden gebracht in Het Concertgebouw.

Het concert is te bekijken via:

De stream is mede mogelijk gemaakt door het Chamber Orchestra of Europe, Janine Jansen, Bernard Haitink en Decca. De stream zal ook via de Facebookpagina's van deze Janine Jansen, Decca en het orkest te zien zijn.

 


Bijlagen