Logo

Succesvolle bloesemalert wordt Bloesemalert-app 

RIVIERENLAND - In 2019 lanceerde het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland de bloesemalert, voor (potentiële) bezoekers die op de hoogte gehouden willen worden van de actuele stand van de bloesem. En met succes, in korte tijd schreven ruim 5.000 consumenten zich in voor de gratis service. Dit jaar komt er een volledige Bloesemalert-app. 

Ieder jaar trekken de prachtige bloeiende boomgaarden in Rivierenland – dé fruittuin van Nederland – veel bezoekers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je bezoek op het juiste moment plant en dat je de bloesem niet mist? Door het warme weer van de afgelopen maanden bloeit de bloesem naar verwachting eerder dan in voorgaande jaren. 

“Ieder jaar krijgen we veel vragen over de stand van de bloesem.”, legt Richard de Bruin (directeur RBT Rivierenland) uit. “Daarin gaan we met de huidige technieken mee om bezoekers te voorzien van digitale informatie en tips. Een app is daarvoor een logische keuze.” 

De gratis app is voor liefhebbers van de bloesem nu al te downloaden in de Appstore en binnenkort ook beschikbaar in de Google Play store.  Na het downloaden van de app krijg je als eerste informatie over hoe en wanneer de bloesem zich ontpopt. Naast informatie over de stand van de bloesem bevat de app ook waardevolle tips en speciale ‘bloesemroutes’.  

Ook aan de promotie wordt dit jaar meer aandacht besteed. “Als onderdeel van de campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’, wordt de bloesemapp krachtig gepromoot’. De komende weken wordt er volop aandacht besteed aan de promotie van app via social media. Daarnaast wordt er voor de buitenlandse markt een videocampagne gestart. Deze acties zijn bedoeld om de (inter)nationale bezoeker op een ludieke manier kennis te laten maken met dé fruittuin van Nederland. “We verklappen nog niet alles, maar we zullen de komende tijd nieuwe activiteiten blijven presenteren”, aldus Richard de Bruin. 


Bijlagen

Over RBT Rivierenland

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zet zich in om de vrijetijdssector in de regio te ondersteunen en door middel van kennis, ontwikkeling, informatie en marketing verder te laten groeien. Met een gedreven en professioneel team en een zorgvuldig opgebouwd netwerk van waardevolle partners dragen wij bij aan de ambities van overheden, ondernemers en organisaties. 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn