Logo

Digitale ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Wat hebben we geleerd tot nu toe? Wat is de beste strategie in het digitale tijdperk? Professor Stijn Viaene bundelde jarenlang opgebouwde kennis in zijn nieuwste boek: Digital transformation know how. 

Stijn Viaene, auteur, digital transformation expert en professor en partner aan Vlerick Business School

Bedrijven blijven worstelen met de implementatie van digitale transformatie
Stijn Viaene doet al meer dan 20 jaar samen met verschillende bedrijven onderzoek naar waardecreatie met behulp van informatietechnologie. In 2012-2014 werd het concept ‘digitale transformatie’ geïntroduceerd om aan te geven dat de veranderingen op het gebied van moderne bedrijfsvoering als gevolg van digitale ontwikkelingen in een stroomversnelling terecht waren gekomen. Het boek komt op het juiste moment, legt Stijn uit: “Hoewel er al veel bekendheid is gegeven aan het belang van digitale transformatie, blijven bedrijven worstelen met de implementatie ervan. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat het moeilijk is om een digitale transformatie te bewerkstelligen, ook al is iedereen het er intussen over eens dat zo’n transformatie, in welke vorm dan ook, cruciaal is voor het voortbestaan van onze organisaties.”

Herkenbare cases
De sterkte van het boek is volgens Stijn dat het een samenvatting is: “Het is geen volledig overzicht van tweeduizend bladzijden, maar het stelt je in staat om belangrijke thema’s een plaats te geven en om voor jezelf uit te maken wat je verder wilt uitdiepen. Er staan referenties in naar andere werken. Bovendien vertelt het niet de verhalen van de usual suspects – de Amazons, Googles en Netflixen. De casestudy’s gaan over bedrijven dichtbij en het zijn hierdoor dus heel herkenbare verhalen. Toch is het boek volledig in het Engels, zodat het boek ook internationaal kan worden gebruikt.” Stijn benadrukt dat dit boek geen zelfhulpboek of kookboek is: “Elke organisatie is immers anders. Dit boek reikt de bouwstenen aan om, als organisatie, je eigen recept te schrijven.”

Voor wie is het boek bestemd?
“Voor iedereen die de management- en leiderschapsdiscipline wil helpen hertekenen in een moderne digitale turbulente wereld, op welk niveau in de organisatie dan ook”, antwoordt Stijn. “Ik wil bewust niemand uitsluiten. Het richt zich tot wie zich wil opwerpen als leider, tot wie een voortrekkersrol wil spelen en de digitale transformatie niet langer wil ondergaan, maar zich geroepen voelt om ze als cocreator in handen te nemen. Voor hen biedt dit boek een handvat, geen handleiding, om aan de slag te gaan.” 

FLAPTEKST Digital Transformation know how

What to know?

In recent years, digital development has accelerated and digital turbulence is the new normal. So, it’s time for a synthesis, time to bring stability to that turbulence: What have we learned? What do we know? What should we no longer have doubts about? Whether you’re a CEO or a dedicated worker, you have an important role to play in your organisation’s digital transformation. But it’s hard when you don’t have a common frame of reference or common language. What’s the big picture? How do things align? How can you contribute?

This book offers you a practical perspective on six critical elements of successful digital transformation design:

Review

"This book is your guide to remodelling your business into one that is ready to compete and thrive in the digital age" 
- Frans Muller, President & CEO Royal Ahold Delhaize

OVER DE AUTEUR 

Stijn Viaene is professor en partner van de Vlerick Business School en expert in Digital Transformation. Hij is ook als professor verbonden aan de Research Center for Information System Engineering (LIRIS) - KU in Leuven.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn