09-03-2020

PERSBERICHT

Bouw gestart van hoogste gebouw ‘The Cube’ in de Utrechtse wijk Overvecht

Sinds januari wordt op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst in Utrecht Overvecht gebouwd aan ‘The Cube’. Het gebouw zal bestaan uit 639 studentenwoningen en een fietsenkelder. Op de begane grond komt The FIZZ Cube dit wordt een centrale plek waar (buurt)bewoners elkaar op een laagdrempelige en natuurlijke wijze kunnen ontmoeten voor diverse activiteiten. De plint (horecaplein) zal een verbindende factor en van toegevoegde waarde zijn voor de buurt Overvecht. The Cube komt op de hoek van de Zamenhofdreef en de Brailledreef.

Hoogste gebouw van Overvecht
Bouwbedrijf Van Wijnen is sinds januari bezig met de bouwwerkzaamheden van het 15 verdiepingen tellende gebouw. Daarmee wordt The Cube het hoogste gebouw van Overvecht. Tijdens de bouw worden omwonden via nieuwsbrieven op de hoogte gehouden over de voortgang van de bouw en eventuele hinder die hierbij komt kijken.

Verhuur
The Cube is een gezamenlijke ontwikkeling van Van Wijnen Projectontwikkeling en IC Netherlands en wordt gebouwd voor The FIZZ. Het gebouw zal naar verwachting voor het collegejaar 2022-2023 worden opgeleverd. Geïnteresseerden voor de verhuur kunnen zich aanmelden op www.cube030.nl.


Bijlagen

Over Van Wijnen

Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland, waaronder een vestiging in Utrecht. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes.