Logo

Tijdens een feestelijke kick-off op het hoofdkantoor van de Rabobank werd gisteren het startsein gegeven voor het unieke programma Power4Talent. Met een gevarieerd en bijzonder interessant programma gaat  Power4Talent, waar een groep vrijwilligers achter zit, tien weken lang 28 studenten van het Zadkine Business College helpen in hun ontwikkeling.

Intensief en leerzame programma
In december hebben de studenten gesolliciteerd naar een plek in het programma en nu gaan ze echt van start. Onder begeleiding van stichting Power4Talent en opleidingsmanager Yvette Molier-van Est van Zadkine Business College gaan de studenten iedere week op pad voor een activiteit. Zo gaan ze op bedrijfsbezoek, zodat ze kunnen bouwen aan hun netwerk. Ze krijgen een professionele fotoshoot, nemen deel aan events en ze krijgen workshops en trainingen over thema’s die in het moderne bedrijfsleven belangrijk zijn. Ze leren bijvoorbeeld over Agile/Scrum, LEAN, communicatie, cyber security, CV en sollicitatie en presentatietechnieken. Ook krijgen de studenten een persoonlijke mentor uit het bedrijfsleven, die hen zal coachen en waarmee ze kunnen sparren.

Meer kans op succes in het bedrijfsleven
Na het succesvol doorlopen van het programma wordt het project ook weer feestelijk afgesloten. Tijdens het slotevent op 15 april a.s. ontvangen de studenten, ook weer middenin het bedrijfsleven, een getuigschrift. Met dit programma wil Power4Talent en Zadkine Business College de studenten meer kans geven op succes in het bedrijfsleven. Yvette Molier-van Est: ‘Als opleidingsmanager bij Zadkine heb ik dagelijks te maken met jongeren en weet ik hoe moeilijk het soms is om een plekje op de arbeidsmarkt te vinden. Ik wil mij samen met Power4talent inzetten om mbo-studenten extra te ondersteunen om die volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling én de eerste stappen op de arbeidsmarkt te zetten. Power4talent en Zadkine zijn daarin een goed team en zijn gestart met de eerste 28 studenten, die deze unieke kans willen aangrijpen. Er zullen er zeker nog velen volgen.’

Power4Talent is een stichting die zich inzet om het toekomstperspectief van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Zadkine Business College leidt circa 3400 studenten op in opleidingen in het economisch domein, in Rotterdam, Spijkenisse en Hoogvliet.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn