Logo

PERSUITNODIGING: Blinde en slechtziende leerlingen openen 17 januari hun nieuwe Visio-school in Amsterdam-West

Koninklijke Visio opent op vrijdag 17 januari het gerenoveerde schoolgebouw aan de Burgemeester Eliasstraat in Amsterdam. Het is een eigentijdse onderwijslocatie voor slechtziende en blinde leerlingen uit Amsterdam en de wijde omtrek. De leerlingen verrichten zelf de officiële opening van hun schoolgebouw. Dit doen zij samen met Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering van Amsterdam. 

De leerlingen en wethouder onthullen op het nieuwe schoolplein ook een door de leerlingen zelfgemaakt kunstwerk dat staat voor eigen regie en het perspectief voor ieder kind. 

Visio-school Amsterdam – Zo gewoon als mogelijk, speciaal waar nodig

Visio Onderwijs Amsterdam is in de eerste plaats een gewone school waar leerlingen leren en zich ontwikkelen. De school heeft een gevarieerd onderwijs- en begeleidingsaanbod. Het onderwijs is gebaseerd op dezelfde leerdoelen als het reguliere onderwijs. Methodes worden waar nodig aangepast en toegankelijker gemaakt. Het motto van Visio is “perspectief voor ieder kind”. Dat houdt in dat de leerlingen zo goed mogelijk worden ondersteund om zelfredzaam te zijn en mee te kunnen doen in de maatschappij.

Prachtig schoolgebouw in dynamische buurt 

De Visio-school ligt in het hart van Amsterdam-West. Door de ligging in een dynamische buurt staan de leerlingen midden in de samenleving. Het gebouw zelf heeft een unieke sfeer en is aangepast voor de leerling met een visuele beperking. 

Voor wie is de Visio-school?

Voor leerlingen met een visuele beperking van het:

Lees meer over de nieuwe school in Amsterdam en Visio Onderwijs op visio.org/onderwijs-amsterdam.

 Opening 

Programma pers vrijdag 17 januari in Amsterdam 

 Tijd

 Meer informatie

13.15 uur

Ontvangst op Visio-school Amsterdam, Burgemeester Eliasstraat 76. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

 13.30 uur

Opening door Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs gemeente Amsterdam (in de aula).

 13.45 uur

Op het schoolplein voor opening door wethouder Moorman en leerlingen van Visio Onderwijs Amsterdam.  

 14.00 uur

Persrondleiding school door onderwijscoördinator Roos Pieters. U ontmoet leerlingen en leerkrachten en u krijgt een uniek kijkje in de school en in het onderwijs voor slechtziende en blinde leerlingen. 

 14.30 uur

Afloop.

 


Bijlagen

Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

Ga voor meer informatie over Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen naar visio.org.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn