Logo

Gouden Flip Award 2019 gaat naar Dekker

IJzendoorn, 18 december 2019 – Bouwsociëteit Rivierenland heeft Dekker de Gouden Flip Award toegekend voor het stimuleren van verduurzaming in de bouwketen. André van den Broek, de duurzame voorman van het bouwgrondstoffenbedrijf, kreeg het beeldje op 11 december uitgereikt.

Het bestuur van de Bouwsociëteit, dat jaarlijks de Gouden Flip Award toekent aan een bouwbedrijf met impact, looft Dekkers maatschappelijke betrokkenheid bij het Rivierenland. De sponsoring van de Tielse hockeyclub De Kromhouters en de bouw van de corsowagen van de toekomst zijn daar voorbeelden van. Evenwel de grootste waardering heeft het bestuur voor de dagelijkse inzet van het bedrijf om de ‘footprint’ te verkleinen. Duurzaamheid, CO2 en stikstofreductie zijn speerpunten van het IJzendoornse bedrijf. “Die CO2-reductie, daarin loopt Dekker zelfs aantoonbaar voorop, in de huidige tijd een prestatie van formaat”, aldus bestuurslid Edwin van Dijk. In zijn toespraak lichtte hij dit toe.

Geen diesel maar groene stroom
Een groot deel van de zandwin-installaties werkt niet meer op diesel, maar op groene stroom. De bedrijfsprocessen zijn zoveel mogelijk gericht op hergebruik van grondstoffen. Allemaal zaken die volop in het nieuws zijn, maar “Dekker laat zien haar verantwoordelijkheid serieus te nemen” en is al jaren aan de slag met de verduurzaming van de productie van zand en grind. Zij is betrokken bij de realisatie van vele projecten in binnen- en buitenland als het gaat om het creëren van nieuwe natuur, hoogwaterveiligheid, landschapsverbetering en recreatie. Tot zover de woorden van bestuurslid Van Dijk.

Bewustwording op gang brengen
Op 11 december ontving André van den Broek uit handen van Van Dijk het gouden beeldje van Flipje. Van den Broek is erg blij met deze erkenning. “Wij willen juist met onze bedrijfsactiviteiten de verduurzaming van de bouwketen stimuleren. En benutten onze directe omgeving in Rivierenland als voorbeeld. Door erover te praten en het vooral zelf te doen, brengen we de bewustwording op gang. Voor mij als Tielenaar vormt deze erkenning de kers op de taart.”

Vorige maand is het Dekker-project Randwijkse Waarden met een Europese award bekroond. Dekker kreeg het predicaat ‘excellence’ voor het vooruitstrevende co-creatieproces met de omgeving van het zandwinnings- en recreatieproject in Heteren. Voor Dekker betekenen deze erkenningen dat het bedrijf op de goede weg is.


Bijlagen

Over Dekker
Dekker is een Nederlands familiebedrijf, dat inmiddels meer dan 100 jaar bestaat. Dekker wint zand, grind en klei langs de rivieren in combinatie met de ontwikkeling van nieuwe landschappen. Landschappen voor de omgeving die bijdragen aan hoogwaterveiligheid, de ontwikkeling van nieuwe natuur en biodiversiteit, landschapsbeleving en recreatie. Daarnaast is Dekker actief in de productie van betonmortel en verzorgt Dekker van A tot Z de logistiek van deze grondstoffen voor de bouw. Ruim 220 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de activiteiten van Dekker, verspreid over locaties in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. MVO is een belangrijke pijler van het bedrijf.

Bouwsociëteit Rivierenland
In 2001 is de Stichting Bouwsociëteit Rivierenland opgericht door een aantal ondernemers uit de bouwsector en de Kamer van Koophandel Rivierenland. Er zijn thans 90 bedrijven lid uit de regio’s Rivierenland, de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard. De Bouwsociëteit Rivierenland beoogt de ondernemersgeest en het samenspel in de bouwsector in de regio Rivierenland te bevorderen. De Bouwsociëteit vormt hét Netwerk voor betrokkenen bij de bouw. Daartoe organiseert de sociëteit minimaal elke twee maanden een bijeenkomst voor haar leden en gasten, die wordt opgezet rondom een inleider.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn