Logo

 

PERSBERICHT

 

WITTEVEEN VRAAGT UITSTEL VAN BETALING AAN

 

<Breukelen, 26 november 2019>

Het bestuur van damesmodewinkelketen Witteveen heeft vanochtend uitstel van betaling aangevraagd.
Witteveen exploiteert op dit moment dertig winkels en telt 170 medewerkers. Uitstel van betaling is noodzakelijk geworden nu het bestuur van Witteveen geen overeenkomst kon sluiten met de curator van haar grootaandeelhoudster Victory & Dreams Holding dat sinds 26 september van dit jaar in faillissement is.

De curatoren van Victory & Dreams Holding B.V. en het bestuur van dochteronderneming Witteveen verschillen van mening over de wederzijdse vorderingen. Ondanks meerdere verzoeken van Witteveen om de hoogte van deze vorderingen te laten bepalen door een onafhankelijke accountant, hebben de curatoren dit tot op heden geweigerd. Hierdoor is Witteveen maandenlang niet in staat geweest op een normale wijze haar winkels te exploiteren en heeft zij grote verliezen geleden.

Omdat er geen uitzicht is op een snelle oplossing van het conflict met de curatoren, kon het bestuur van Witteveen niet anders besluiten dan surseance van betaling aan te vragen. Het bestuur hoopt dat het samen met de nog te benoemen bewindvoerder een oplossing zal kunnen vinden om uit de impasse te komen, zodat de winkels van Witteveen en de werkgelegenheid kunnen worden behouden.

Einde bericht


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn