Logo

 

Europa-Park opent nieuwe darkride Snorri Touren

 

Aanstaande zaterdag 23 november 2019, de eerste dag van de winteropenstelling, opent het Duitse Europa-Park officieel de deuren van zijn nieuwe en innovatieve familieattractie, de darkride Snorri Touren. Een Nederlands bedrijf was nauw betrokken bij het ontwerp en de productie.

In Snorri Touren maken bezoekers in 4,5 minuut een geweldige multimediale ontdekkingstocht met de olijke, zesarmige octopus Snorri. Zij reizen in rubberboten naar de bonte onderwaterwereld van het magische eiland Rulantica. Daar wachten 7 spannende landschappen op de kleine en grote avonturiers. Sommige landschappen zijn lieflijk - met feestvierende trollen en lieftallige zeemeerminnen - maar er liggen ook gevaren op de loer zoals de machtige zeeslang Svalgur. Aan het eind van de reis komen bezoekers aan in een halve dome (koepel) om een multimediale film te zien én te beleven. Deze combinatie van een ride met een bewegend platform is een innovatie van Mack Rides, het moederbedrijf achter Europa-Park.

Darkride met nieuwe technologie
Snorri Touren bevindt zich in het Scandinavische themagebied. In de nieuwe attractie is zoveel te zien en te ontdekken dat één rit niet genoeg is. Snorri Touren is een combinatie van een klassieke darkride (met o.a. animatronics) en nieuwe technologie waaronder geïntegreerde media, verlichting en special effects. De darkride is toegankelijk voor alle bezoekers (kinderen tot 8 jaar én 130 cm onder begeleiding) en is vooral ontworpen voor families met jonge kinderen. Europa-Park heeft de attractie ontwikkeld met Mack Animation en Mack Rides in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Jora Vision dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van dit soort attracties. Jora Vision was betrokken bij het hele traject, van ontwerp tot de productie van de sets.

Nieuwe waterpark Rulantica
Met Snorri Touren wil Europa-Park zijn bezoekers warm maken voor het nieuwe waterpark Rulantica dat op donderdag 28 november 2019 wordt geopend en waarvan Snorri de nieuwe mascotte is. De naam Snorri is afgeleid van Snorri Sturluson, de geschiedschrijver die in de 13e eeuw de Noordse mythologie optekende waarop de verhalen van Rulantica zijn gebaseerd. In het overdekte waterpark met 7 themazones kunnen zowel volwassenen als kinderen het hele jaar door genieten van avonturen in 25 spannende familieattracties, waaronder 17 glijbanen en een groot golfslagbad. Waterpark Rulantica ligt op een steenworp afstand van het attractiepark en heeft een gelimiteerde capaciteit; bezoekers kopen vooraf online een ticket voor een bepaalde dag.

Openingstijden
Europa-Park kent een winter- en een zomeropenstelling. In de winter is het park open van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 (m.u.v. 24 en 25 december) en op 11 en 12 januari 2020. In de zomer van 2020 is het park open van 28 maart t/m 8 november 2020.


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zes keer op rij (2014/2015/2016/2017/2018/2019) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Op 28 november 2019 opent Europa-Park de indoor Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn