GARCIA opent vernieuwde brandstore in de Benelux
Nostalgie van keukentafel staat symbool voor retailconcept

Terwijl GARCIA eerst louter zichtbaar was in de bekende warenhuizen - en moest opvallen tussen tientallen andere merken - heeft het familiemerk vanaf deze maand haar eerste brandstore geopend volgens het nieuwe concept. GARCIA vond het tijd worden voor een fysieke store waar het hele gezin terecht kan voor verrassende outfits. Vanuit het retailconcept ‘Kitchen Table Stories’ heeft GARCIA haar deuren in het bourgondische Maastricht geopend. Van baby tot volwassen man en vrouw - iedereen is welkom om de FW19 collectie te komen bewonderen. Op donderdag 21 november wordt de locatie feestelijk geopend.

Kitchen Table Stories
Vorig jaar transformeerde het 40 jaar oude modemerk GARCIA naar een modern familiemerk dat zich richt op de modern millennial family. Deze opgroeiende gezinnen hebben bepaalde behoeften en GARCIA weet als geen ander hoe zij op deze wensen moeten inspelen. Zo werd in augustus, naast de collectie voor mannen, vrouwen boys en girls, de collectie voor kids gelanceerd. Door de komst van deze lijn kan elk gezinslid nu worden gekleed in GARCIA. De combinatie van Italiaanse passie en finesse met typisch Nederlands ondernemerschap blijft tot op de dag van vandaag de sleutel bij het modemerk met een denim hart.  Zo is de brandstore – net als de showroom in Düsseldorf - ingericht op basis van ‘Kitchen Table stories’, waarbij de keukentafel symbool staat voor het overbrengen van het familiegevoel. De keukentafel is een centrale plek in huis waar gezinsleden op verschillende momenten van de dag samenkomen. Ongeacht hoe je je op dat moment voelt of wat je aan het doen bent. Tevens wordt het typische Italiaanse familiegevoel overgebracht middels de olijfboom, hét herkenningspunt van de store. Maak het af met servies en verrassende lichte details, en je beleeft een dag winkelen op een andere manier. 

Van wholesale naar brandstore
Ondanks dat GARCIA jarenlang succesvol is in de wholesale en met haar eigen webshop, werd het eind 2019 dan toch echt tijd voor een vernieuwde brandstore. Door de gunstige ligging in Maastricht worden niet alleen de Nederlanders verrast; ook Duitsland, de belangrijkste markt voor GARCIA, kan terecht in de shop. De winkel is zo ingericht dat alles draait om verhalen delen en families inspireren. Mark Hommelberg, CEO GARCIA: ‘’’Door de transitie vorig jaar van modemerk naar familiemerk, staat beleving op nummer één. Dit willen wij uitdragen in de designs van onze collecties, maar wij vinden het net zo belangrijk dat de beleving van GARCIA tastbaar is. Vanaf nu kan dit dan eindelijk in onze nieuwe brandstore.’’

Persuitnodiging
Namens GARCIA mag ik je uitnodigen voor de openingsborrel op donderdag 21 november. RSVP naar Naomi Molendijk via [email protected]. Neem een kijkje in de vernieuwde brandstore en bewonder de FW19 collectie! 


Bijlagen

Het bedrijf GARCIA
GARCIA is onderdeel van de JOG-groep; het moederbedrijf van Jeans Centre (retailer van verschillende merken die gespecialiseerd zijn in denim, met 100 winkels in Nederland en online), GARCIA Outlets (33 outletwinkels in Europa in 2019) en het merk GARCIA. Het is een familiebedrijf dat in 1977 werd opgericht en inmiddels werken er in heel Europa meer dan 1000 mensen. Het hoofdkantoor van GARCIA bevindt zich in Alblasserdam, een klein dorp onder de rook van Rotterdam. In 2019 werd GARCIA in ruim 35 landen verkocht. GARCIA streeft ernaar om haar klanten een inspirerende merk- en productbeleving te geven in lijn met vooraanstaande merken. Qua prijsklasse bevindt GARCIA zich tussen de spelers in de zuivere prijsklasse en de middenprijsklasse.

Het begin
Italië, 1972. Maurizio en Isabella openen een van de eerste jeansfabrieken in Urbania, wat later bekend werd als 'de denimvallei'. De passie voor vakmanschap en mooie jeans komen tot leven wanneer Maurizio besluit om het merk te vernoemen naar de liefde van zijn leven: Isabella Garcia. Een nieuw merk is geboren. In 1985 wordt de kleine fabriek getroffen door een tegenslag. Om het verlies van al zijn patronen en denimarchieven te voorkomen, besluit Maurizio deze over te dragen aan zijn trouwe klant en vriend uit Nederland, die belooft de nalatenschap van het merk krachtig te verdedigen. Deze combinatie van Italiaanse passie en finesse met typisch Nederlands ondernemerschap blijft tot op de dag van vandaag de sleutel tot het modemerk met een denim hart.

Informatie
Hoofdkantoor GARCIA | Van Hennaertweg 8 | 2952 CA Alblasserdam | www.wearegarcia.com

Informatie brandstore Maastricht
GARCIA Maastricht | Avenue Ceramique 17 | 6221 KV Maastricht 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn