Logo

 

Magisch winterwonderland in Duitsland
Winteropenstelling Europa-Park vanaf 23 november 2019

 

Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, is vanaf 23 november 2019 omgetoverd tot een magisch winterwonderland. Met vele extra’s en een nieuwe attractie biedt het park weer volop verrassende belevenissen. Een tip voor mensen die een bestemming zoeken voor een minivakantie in winterse sferen.

 

Steeds meer Nederlanders en Belgen weten de weg naar Europa-Park te vinden. En dat is niet vreemd, want het attractiepark is al 6 keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Europa-Park is voor jong en oud. Bezoekers wandelen er door 15 Europese themagebieden en kunnen meer dan 100 shows en attracties bezoeken. In het oog springen de vele achtbanen en de topattractie Voletarium: een spectaculaire flight experience over de mooiste plekjes van Europa. Jaarlijks ontvangt het park meer dan 5,6 miljoen bezoekers. Een bezoek aan Europa-Park in de winter is heel anders dan in de zomer.

 

Winterse extra’s
Tijdens de 19e winteropenstelling zijn alle attracties in bedrijf, met uitzondering van de waterattracties. Liefhebbers van achtbanen komen, zeker als Koning Winter meewerkt, helemaal aan hun trekken. Daarnaast zijn er vele winterse extra’s. Kinderen kunnen bijvoorbeeld langlaufen, schaatsen, rijden op een sneeuwscooter en met ski’s of banden van een sneeuwhelling roetsjen. Een ritje in het reuzenrad Bellevue geeft bezoekers een prachtig uitzicht over het park in winterse sferen. De tentoonstelling met ijssculpturen geeft alvast een voorproefje van de attractie Piraten in Batavia die in de zomer van 2020 opnieuw de deuren zal openen. Daarnaast zijn er sfeervolle kerstmarkten en ontelbare lichtjes, besneeuwde kerstbomen en knetterende kampvuren. Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om een uitgebreid entertainment-aanbod. Tijdens de winteropenstelling staan er diverse shows op het programma die passen bij deze romantische tijd van het jaar.

 

Hoogwaardige wintershows
Bezoekers hebben bijvoorbeeld toegang tot een heuse circusvoorstelling met internationale artiesten, een wervelende ijsshow, een lichtsculpturenfestival en een nieuwe kinder- en een nieuwe familiemusical in kerstsferen. Lichtjes en lichteffecten zijn er ook volop bij de Winter Starlight Parade die elke avond door het park trekt. Aan deze shows zijn geen extra kosten verbonden. Daarnaast vinden er in de winter regelmatig bijzondere avondevenementen plaats, waaronder de nieuwe en spraakmakende Europa-Park Dinner Show in de sfeer van de wilde jaren 70 en de Apres-Ski-Party (deze avondevenementen zijn niet inbegrepen in de toegangsprijs).

 

Nieuwe darkride: Snorri Touren
Europa-Park presenteert deze winter ook een aantal nieuwigheden. Een ervan is de nieuwe darkride voor de hele familie: Snorri Touren in het Scandinavische themagebied. Hierin neemt de olijke zesarmige octopus Snorri bezoekers mee op ontdekkingstocht naar de bonte onderwaterwereld van het mysterieuze eiland Rulantica. Snorri maakt parkbezoekers zo alvast warm voor het nieuwe waterpark Rulantica dat op 28 november 2019 wordt geopend. Alvast een tipje van de sluier: zowel volwassenen als kinderen kunnen in dit overdekte waterpark het hele jaar door genieten van avonturen in 25 spannende familieattracties, waaronder 17 glijbanen en een groot golfslagbad. Rulantica ligt op een steenworp afstand van het attractiepark en heeft een gelimiteerde capaciteit; bezoekers kopen vooraf online een ticket voor een bepaalde dag.

 

Winterse lekkernijen
Tijdens de winteropenstelling is er ook een smakelijk culinair aanbod. Op de kerstmarkt kunnen bezoekers genieten van talloze winterse specialiteiten, zoals warme glühwein, vruchtenpunch, gepofte kastanjes, de fijnste chocolade en bijzondere kazen en worsten. Ook de bistro’s, cafés, snackbars en restaurants in het park serveren bekende en nieuwe winterse lekkernijen uit de gepresenteerde landen. Een van de coolste plekken in het park is de ijsbar Glaciar: bezoekers wanen zich hier in een ijskoud gletsjerlandschap.

 

Overnachten in winterse sferen
Europa-Park heeft veel te bieden. Vanwege de reisafstand bezoeken veel gasten uit Nederland en België het park minimaal 2 dagen. Zij kunnen voor de overnachting terecht in de 6 bijzondere themahotels (4 sterren) en genieten van de spa-faciliteiten. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde huifkarren of blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping (op 5 minuten lopen van de hoofdingang). Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Het park is goed bereikbaar per auto, bus, vliegtuig of trein. Veel bezoekers combineren een verblijf met uitstapjes in de regio.

 

Praktische informatie
In de winter kost een kaartje € 47,00 (inclusief alle attracties en shows in het attractiepark). Kinderen van 4 t/m 11 jaar betalen € 39,50 en kinderen van 0 t/m 3 jaar hebben gratis toegang. In de winter is Europa-Park open van 23 november 2019 t/m 6 januari 2020 (m.u.v. 24 en 25 december) en op 11 en 12 januari 2020. De openingstijden zijn van 11.00 tot 19.00 uur (in de weekenden en van 21 december t/m 6 januari tot 20.00 uur). Kijk voor meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden op de Nederlandstalige website www.europapark.de.


Bijlagen

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Daarnaast is Europa-Park al zes keer op rij (2014/2015/2016/2017/2018/2019) uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping. Eind november 2019 opent Europa-Park een tweede park: Waterwereld Rulantica! Meer informatie: www.europapark.de


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn