Van Wijnen reikt MOVE together Award uit aan Gravity Energy

Op 3 oktober reikte regiodirecteur Hilbrand Katsma van bouwbedrijf Van Wijnen de MOVE together Award uit aan Gravity Energy, een startup die apparatuur ontwikkelt die werkt op de energie van zwaartekracht. De uitreiking vond plaats op het voormalige Suikerterrein in Groningen, tijdens het event MOVE together van Van Wijnen.

Van Wijnen loofde de prijs uit voor het mooiste, meest praktische en meest veelbelovende initiatief om de wereld in beweging te brengen. Volgens het juryrapport is het concept van Gravity Energy opmerkelijk. De jury zei: “Deze startup klinkt als Star-Trek, te mooi om waar te zijn, bijna onvoorstelbaar, een idee waarover wetenschappers al decennia lang dromen. Maar het verhaal is geloofwaardig, de aanpak veelbelovend en de eerste resultaten lezen als een jongensboek. Als ditwerkt, hebben we een baanbrekend concept te pakken. De durf van Gravity Energy om hiermee aan de slag te gaan is inspirerend.” De award omvat een geldprijs van € 2.500 en een 3D geprint Awardbeeld. “Wij zijn enorm blij met de Award”, aldus Jan Jaap Ruijssenaar van Gravity Energy. “Het is een mooie stimulans. Met het geldbedrag kunnen we ons concept verder uitbouwen.”

Duurzame initiatieven
Collega’s en relaties Van Wijnen hadden tot en met 20 september de tijd om duurzame initiatieven te nomineren. Uit de ingezonden projecten zijn door de jury drie genomineerden gekozen voor de MOVE together Award op basis van drie criteria: draagt dit project bij aan een betere wereld, brengt het de maatschappij in beweging en is het haalbaar en schaalbaar? Tijdens MOVE together mochten de relaties en medewerkers van Van Wijnen hun stem uitbrengen op een van de drie projecten.

Met MOVE together wil Van Wijnen een beweging op gang brengen, niet alleen binnen het bedrijf, maar ook daarbuiten. De MOVE together Award draagt daaraan bij. De andere twee projecten Farm Flowers Fragrances van kunstenaar Claudy Jongstra en Diggels van Studio Volop gingen niet met lege handen naar huis. Deze projecten werden elk beloond met € 500.

 

De jury bestond uit Friso Visser van Innofest, Maarten Königs van Holland Branding Group en Marije Kamphuijs Manager Circulariteit bij Van Wijnen.


Bijlagen

Over Van Wijnen
Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes. Onze projecten kenmerken zich door innovaties en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn de 3D betonprintwoningen van project Milestone, het Fundahuis en de circulaire huizen van Fijn Wonen die rechtstreeks uit de fabriek komen, waarmee geëxperimenteerd wordt op De Loskade in Groningen.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn