Logo

Beste redactie,

Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS en de Amsterdamse wethouder Zorg, Simone Kukenheim, verklaren maandagmiddag 30 september Amsterdam UMC rookvrij.

Per 1 oktober vraagt Amsterdam UMC mensen om niet meer te roken op de ziekenhuisterreinen. Terreincoaches worden ingezet om mensen aan te spreken wanneer zij roken. Amsterdam UMC draagt zo bij aan een gezonde omgeving voor zowel patiënten en bezoekers als medewerkers. Het academisch medisch centrum motiveert en ondersteunt mensen bij het stoppen met roken en wil een voorbeeld zijn voor anderen in de stad Amsterdam. Amsterdam UMC zet deze stap samen met de instellingen in de buurt van het ziekenhuis waaronder de faculteit gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam, een deel van de campus van de Vrije Universiteit (O2-gebouw), de Academische Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en het Altra college.

Tijdens de opening op 30 september op locatie VUmc spreekt staatssecretaris Blokhuis over het belang van rookvrije ziekenhuizen en hoe dit past in zijn nationale preventiebeleid met als doel een rookvrije generatie. Ook presenteren drie jonge wetenschappers van Amsterdam UMC de resultaten van hun wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van Stoptober, de effecten van het beperken van sigarettenverkoop en het gunstige effect van stoppen met roken voor mensen met psychiatrische klachten. Daarna gaan de staatssecretaris, wethouder en medewerkers die zijn gestopt met roken, onder leiding van de initiatiefnemers Luc van Lonkhuijzen en Jentien Vermeulen,  met elkaar in debat over thema’s rondom de rookvrije ambities van ziekenhuis en staat.

Amsterdam UMC nodigt u graag uit aanwezig te zijn tijdens deze aftrap.

Programma:

14.45 uur:  Inloop

15.00 uur:  Aankomst staatssecretaris en officiële opening Amsterdam UMC Rookvrij

15.10 – 16.00 uur:  Inhoudelijk programma met korte presentatie wetenschappelijke resultaten en debat

16.00 uur:  Einde opening, vertrek Blokhuis

Locatie: Amsterdam UMC, locatie VUmc – Amstelzaal, Boelelaan 1117, Amsterdam

Graag aanmelden via: pers@amc.nl of communicatie@vumc.nl


Over Amsterdam UMC:
In Amsterdam UMC werken meer dan 15.000 professionals aan goede en toegankelijke zorg. Voor nu, en voor de komende generaties. Samen werken we aan een toekomst waarin we ziekten voorkomen en de beste behandelingen beschikbaar maken voor alle patiënten. Daartoe ontwikkelen we nieuwe diagnostiek en behandelmethoden, in samenwerking met professionals uit andere, gerenommeerde nationale en internationale instellingen. Jaarlijks behandelen we ruim 350.000 patiënten op onze beide locaties - AMC en VUmc. De nadruk ligt daarbij op complexe patiëntenzorg en de hooggespecialiseerde behandeling van zeldzame aandoeningen. In Amsterdam UMC leiden we duizenden jonge mensen op tot arts, specialist of verpleegkundige. Onze onderzoekers zijn verenigd in acht onderzoeksinstituten zodat we onze ambitie gestalte kunnen geven om internationaal toonaangevend onderzoek uit te voeren. In Amsterdam UMC werken AMC en VUmc samen aan academische patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleidingen.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn