PERSBERICHT

19 september 2019

Groningen is 435 appartementen voor jongerenhuisvesting rijker

Na jaren van voorbereiding en een jaar bouwen is het tijd voor de opening van ‘De Woldring Locatie’ in Groningen. Met oog voor de toekomst stond bij het ontwikkelproces en de bouw van De Woldring Locatie duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel.
De Woldring Locatie telt 435 appartementen voor jongeren en vier commerciële ruimtes, met een totale oppervlakte van 28.000 m2.

Geschikt voor starters, jonge stellen en laatstejaars studenten
De bouw duurde iets meer dan een jaar. In de zomer van 2018 is gestart met de fundering. Nu al is het gebouw klaar voor de bewoners. De Woldring Locatie is gericht op laatstejaars studenten, starters op de arbeidsmarkt en jonge stellen. Het complex krijgt kwalitatief hoogwaardige appartementen. 

Comfortabel en duurzaam
De woonruimtes zijn gestoffeerd en in alle appartementen is een luxe keuken en badkamer geplaatst. Ook in de algemene ruimtes komt deze kwaliteit terug. In de gangen zijn gietvloeren toegepast en de bewoners kunnen gebruik maken van de fitnessruimte met sauna.
Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst en er is een warmte-koudeopslagbron gemaakt. Deze bron, die uit de grond komt, zorgt voor koeling én de warmte in het gebouw. 

Tijdens de opening op 19 september jl. waren er diverse sprekers waaronder wethouder Roeland van der Schaaf: “Met de oplevering van de Woldring Locatie zijn er 435 plekken bijgekomen voor studenten – en jongeren en starters. Ik ben erg blij dat er kan worden voorzien in de behoefte van deze doelgroep. Met de voorzieningen in dit gebouw en de binnenstad binnen handbereik, is dit een zeer gewilde locatie om te wonen.”

Meer dan bouwen
Joost Coolegem, vestigingsdirecteur Van Wijnen Groningen: “Het duurzame karakter van het gebouw past goed bij hoe Van Wijnen toekomstbestendig bouwt. “Meer dan bouwen’ betekent bij Van Wijnen dat we, naast bouwen, nadrukkelijk gericht zijn op het leveren van oplossingen voor meerdere maatschappelijke vraagstukken zoals bijvoorbeeld het gebrek aan huisvesting voor jongeren en starters.”

Marcel Riegman, directeur Woldring United B.V.: Het gebouw is een groot succes geworden. Wij zijn erg trots dat wij dit gebouw hebben ontwikkeld, op deze prominente plek in de stad. De reacties van de  huurders zijn zeer positief over de kwaliteit van woonruimtes. Mijn dank gaat uit naar iedereen die de afgelopen 18 maanden keihard heeft gewerkt om dit mooie gebouw neer te zetten!”

Het complex is door Van Wijnen en ITBB gebouwd in opdracht van Woldring United B.V.


Bijlagen

Over Van Wijnen

Van Wijnen is al 112 jaar een bouwer en ontwikkelaar van betekenis in Nederland. Vanuit 24 vestigingen door het land werken meer dan 1700 medewerkers aan regionale en lokale bouwprojecten. Onze projecten kenmerken zich door innovaties en duurzaamheid. Voorbeelden hiervan zijn de 3D betonprintwoningen van project Milestone, het Fundahuis en de circulaire huizen van Fijn Wonen die rechtstreeks uit de fabriek komen, waarmee geëxperimenteerd wordt op De Loskade in Groningen. In Ten Post versterkten we een karakteristieke Groningse woning, De Postkoamer, in combinatie met verduurzaming en verbetering. Deze woning is nu geheel aardbevings- en toekomstbestendig.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn