Logo

Beste [{voornaam}],

Graag deel ik onderstaand persbericht over de nieuwe expositie 'Reizen in de Ruimte', die vanaf komende zaterdag te bezoeken is in Continium te Kerkrade. In deze expositie ontdekken bezoekers wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een reis naar het ruimte, de ruimtereis zelf en het leven op een andere planeet. Meer weten of een bezoek brengen aan de expositie? Neem gerust even contact met mij op via de gegevens onderaan het bericht.

Hartelijke groet,

Carola van 't Hof
PR & Communicatie

 

PERSBERICHT


3… 2… 1… Liftoff: Reizen in de Ruimte start in Continium

Kerkrade, 19 september 2019 - NASA maakt met de Artemis 1-missie plannen om over vijf jaar opnieuw op de maan te landen, bedrijven als SpaceX richten hun pijlen nog wat verder en willen naar Mars… 50 jaar nadat de eerste mens voet op de maan heeft gezet, blijft de ruimte ons lokken.

Wat er allemaal komt kijken bij het voorbereiden van een reis naar het ruimte, de ruimtereis zelf en het leven op een andere planeet ontdekken bezoekers vanaf zaterdag 21 september 2019 in Continium discovery center in Kerkrade in de expositie ‘Reizen in de Ruimte’.

Fit voor de ruimte
De voorbereidingen voor de reis naar een andere planeet beginnen al op aarde. Zo moet je als ruimtereiziger erg fit zijn om de reis aan te kunnen. Bezoekers aan de nieuwe expositie testen hun fitheid op een fitnessparcours. Ook een goede reactiesnelheid is cruciaal voor een veilige reis door het heelal, die test je tegen een andere bezoeker in een spel: wie is het snelst?

Slapen als een astronaut
Heb je alle tests doorstaan? Dan ben je klaar om te gaan reizen in de ruimte. Koppel de capsule aan het ruimtestation en neem een kijkje in dit “huis in de ruimte”. Bezoekers ontdekken bijvoorbeeld hoe astronauten slapen (tipje van de sluier: een kussen is niet nodig, want je hoofd zweeft) en hoe ze naar de wc gaan. Werp ook een blik vanuit het station: zie je de aarde of zweven we net aan de achterkant en kijk je het heelal in?

Regenwormen op Mars
Als we willen gaan leven op een andere planeet, dan moet op zo’n planeet in ieder geval water te vinden zijn. Maar we hebben natuurlijk ook voedsel nodig. Kun je planten verbouwen op een planeet als Mars? Wetenschappers onderzoeken bijvoorbeeld of regenwormen kunnen overleven in de bodem van Mars. In de expositie speur je dan ook naar wormen in de rode grond van deze planeet. Of zijn er andere oplossingen en moeten we onze groenten verticaal gaan kweken of in een “aquaponics-systeem”?

Gratis filmticket bij bezoek
De expositie Reizen in de Ruimte is van 21 september 2019 te bezoeken in Continium. Bij een bezoek aan de expositie tussen 21 september en 21 december 2019 is, in verband met de vernieuwing van de vaste presentatie ‘Explore Zone’ van Continium, een ticket voor de 3D-films ‘Journey to Space’ of ‘Fly me to the Moon’ inbegrepen.


Bijlagen

Over Continium discovery center
In Continium discovery center te Kerkrade draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie ‘Explore Zone’ laat zien hoe beide disciplines ons dagelijks leven beïnvloeden, zowel in verleden en heden, als in de toekomst. Bezoekers ontdekken zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations. Deze vaste expositie wordt op dit moment volledig vernieuwd en is vanaf de kerstvakantie 2019 weer te bezoeken. Continium presenteert regelmatig wisselexposities met een actueel thema.  Daarnaast toont Continium een uitgebreide collectie historische objecten met als thema’s Steenkolenmijnbouw, Maastrichts Glas en Aardewerk, Machines en Motoren. Ook heeft Continium meerdere Labs waar bezoekers zelf aan de slag gaan met techniek. Met educatie- en outreach projecten over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen enthousiasmeert en sensibiliseert Continium ook buiten de muren van het gebouw kids en jongeren voor wetenschap en techniek.

Meer informatie: www.continium.nl 

 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn