Amsterdam, 26 augustus 2019

Donnie op scooter door wasstraat

Donnie is sinds kort in dienst bij New York Pizza. Als bezorger werd hij op zijn eerste dag kletsnat ontgroend; Donnie eindigde met scooter en al in de wasstraat. ‘De Fenomeen’ nam een kijkje in de keuken van New York Pizza voor de wervingscampagne ‘Monnie maken met je matties’.

New York Pizza gaat samen met Donnie op zoek naar nieuwe bezorgers. Met de nieuwe wervingscampagne worden bezorgers aangespoord hun vrienden mee te nemen. Want dat maakt het werk niet alleen leuker, je kunt er ook nog eens extra geld mee verdienen. Voor elke vriend die bezorgers aandragen krijgen zij een vergoeding.

Volgens Joost Geurtsen, marketingdirector bij New York Pizza, is Donnie een logische keuze: “Donnie sluit perfect aan bij onze doelgroep. En net als onze bezorgers is hij natuurlijk rap.” lacht hij. “Samen met ons reclamebureau hebben we een toffe manier gevonden om nieuwe bezorgers te werven, die uniek is in wervingswereld.” En eerlijk is eerlijk: ben je ooit op zo’n manier gevraagd ergens te komen werken? Want in de meeste gevallen houdt het wel op bij een saaie advertentie of gesponsorde post.

De online campagne Monnie maken me je matties geeft een voorproefje van wat werken als bezorger inhoudt. Niet alleen pizza’s bezorgen, maar ook werken in een vet team samen met vrienden. En naast je salaris ook nog eens fooi pakken. Daar is Donnie, die graag monnie stackt, natuurlijk ook wel happig op.

Een jaar lang gratis pizza met de Donniedoos

Donnie staat tijdelijk op elke pizzadoos van New York Pizza. Daarmee krijg je de playlist van Donnie als gratis topping. En je kunt ook nog eens een jaar lang gratis pizza met je matties winnen. Dat doe je door Donnie te taggen in een video waarin je met de Donniedoos voor je gezicht over New York Pizza en De Fenomeen rapt.


Bijlagen

Over New York Pizza
New York Pizza is opgericht door Richard Abram en de broers Max en Philippe Vorst. Zij haalden in 1993 ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meer restaurants geopend. Vanaf 1996 richt het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza 203 vestigingen in Nederland, waarvan 90% bezorgdiensten leveren. De franchise-organisatie besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo was New York Pizza in 2012 de eerste keten in Nederland met e-bikes. Daarnaast wil New York Pizza vanaf 2020 alle plastic verpakkingen voor de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. Andere kernpunten van New York Pizza zijn het gebruik van verse en 100% natuurlijke ingrediënten, geen gebruik van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, het minimaliseren van CO2-uitstoot door het inzetten van elektrische vervoersmiddelen en het stimuleren van gebruik van energie opgewekt door wind. Op deze manier levert New York Pizza een positieve bijdrage aan de samenleving. De omzet van New York Pizza Nederland bedroeg 95 miljoen euro in 2018.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn