Logo

T3 Inspiratiedag: innovatie in de klas

Op woensdag 9 oktober 2019 organiseert docentennetwerk TNederland voor de zevende keer een bijeenkomst exclusief voor bètaleraren. Bij de ‘T Inspiratiedag: innovatie in de klas’ gaan de deelnemers samen met andere bètadocenten vakoverstijgend innoveren. In een nieuwe opzet, dit jaar op de campus van Wageningen Universiteit & Research (WUR), staan in workshops, pitches en speeddates de laatste ontwikkelingen op het vlak van het bètaonderwijs centraal. Daarbij komen onder andere onderzoekend leren, innovatie en technologie, inspiratie delen, STEM en curriculumontwikkelingen aan bod.

Samenwerking en inspiratie
Tijdens de inspiratiedag komen leraren in contact met interessante vakgenoten uit allerlei disciplines, via speeddates en pitches. Gedurende het jaar inspireert docentennetwerk T3 Nederland (Teachers Teaching with Technology) met publicaties, ideeën, instructievideo’s en nascholingsmateriaal. Bij de inspiratiedag laten leraren uit het docentennetwerk projecten zien, waarbij onderzoekend leren en samenwerking tussen de disciplines centraal staan. Het programma is samengesteld met ondermeer SLO en bètaonderwijsinstituut WisMon en T3 Nederland. Zij leveren een actieve bijdrage. 

Meer informatie over inschrijven en het volledige programma zijn te vinden op https://www.t3nederland.nl/nl/t3-europe/professional-development/inspiratiedag

Nieuwe benadering van het vak op inspiratiedag centraal
Het bètaonderwijs is flink in ontwikkeling. Door heel Nederland zetten leraren zich in om leerlingen kennis te bieden zodat ze in de toekomst kunnen bijdragen aan het oplossen van urgente vraagstukken. Innoveren in de klas is essentieel. Om aan te sluiten bij de belevingswereld en het leergedrag van leerlingen, en het gemak waarmee zij zich bewegen in de informatiemaatschappij en technologie inzetten. En om hen voor te bereiden op de actuele vraagstukken van de voortdurend innoverende buitenwereld. Het vraagt om een nieuwe benadering van het vak, op basis van onderzoekend leren en teamprojecten met vakoverstijgende vraagstukken over real life thema’s.

Gegevens in het kort
Wat Interactieve inspiratiedag van docentennetwerk T Nederland rondom onderzoekend leren, innovatie in het klaslokaal en de toekomst van het bètaonderwijs
Voor wie Middelbare schoolleraren wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek en informatica
Wanneer Woensdag 9 oktober 2019, van 14:00 tot 20:00 uur, inclusief diner
Waar Ontmoetingscentrum Impulse, campus Wageningen University & Research (WUR)
Met 18 sessies, diverse sprekers, pitches en speeddating
Kosten 150 euro, inclusief btw. 

Wiskundeleraren kunnen,  zonder extra kosten, een introducee meebrengen. Een docent die een ander exact vak geeft – voor nog meer inspiratie!  Bij deelname krijgt elke leraar een TI NspireTM CX II-T CAS handheld uitgereikt.

 


Bijlagen

T3 Nederland (Teachers Teaching with Technology) is een groep docenten wiskunde en exacte vakken. Zij zetten zich in om lesmateriaal te ontwikkelen waarbij moderne technologie wordt gebruikt om meer inzicht en betrokkenheid te creëren onder de leerlingen. Daarnaast ontwikkelt T3 Nederland nieuwe didactische werkvormen in combinatie met technologie. Het docentennetwerk wordt ondersteund door Texas Instruments en al haar samenwerkingspartners.

SLO creëert samen met het onderwijsveld inzicht en overzicht in curriculumvraagstukken voor onderwijs en overheid.

Wismon is het Bètaonderwijsinstituut dat bèta leuk en toegankelijk maakt voor iedereen.

 


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn