Vrouwen hebben meer geld over voor het perfecte lijf dan mannen

 

 

De zomer is officieel aangebroken. Als het weer het toelaat zoeken veel Nederlanders graag het water op. Dat betekent dat we ons ook weer wat bloter kleden. Het Amerikaanse fitnessmerk Bowflex wilde graag weten of en hoe Nederlanders zich voorbereiden op hun stranddebuut, hoe belangrijk we een perfect lijf vinden en wat we over zouden hebben voor het perfecte figuur en vroeg de Nederlanders het hemd van het lijf.

 

Voorbereiden

Een ruime helft van de ondervraagden zegt voorbereidingen te treffen om er beter uit te zien in badkleding. Daar wordt tussen april en juni mee begonnen. De voorbereidingen variëren van opletten bij wat we eten (65%), meer sporten (54%) tot een bezoekje aan een zonnebank (27%).

 

De waarde van een perfect lijf

De meeste Nederlanders (66%) zeggen niet meer dan €1000 over te hebben voor het ultieme strandfiguur. Maar over het algemeen genomen hebben vrouwen meer geld over voor een mooi lichaam. 39% zegt meer dan €1500 uit te willen geven als dat het perfecte resultaat zou opleveren. Voor 30% is een goed lijf zelfs een investering van meer dan €5000 waard waarvan twee-derde zegt er zelfs al hun geld voor over te hebben. Bij de mannen is 23% bereid meer dan €5000,- te betalen en is in totaal 16% bereid alles in de pot te doen voor de perfecte beach bod.

 

Perfecte seks

Als ze moesten kiezen tussen een perfect lijf, perfect haar, een perfecte relatie of perfecte seks kiezen zowel de mannen als de vrouwen met 48% voor de relatie. Bij de mannen is perfecte seks tweede favoriet met 23% waar 30% van de vrouwen kiest voor een ideaal figuur.

 

Gluren naar strandburen

Niets is leuker dan mensen kijken. Dat doen we ook graag op het strand. Bij voorkeur doen we dat vanachter een zonnebril als we de 31% mogen geloven. We Ook doen alsof we diep in een spannend boek zijn verzonken is met 18% een vertrouwde en effectieve manier. We bespreken de strandgenoten ook graag met elkaar. Ruim een kwart zegt dit te doen met vrienden en vriendinnen, vooral de vrouwen. De mannen geven ook graag cijfers. Ruim een kwart van hen zegt dit te doen. Dat is opvallend hoger dan de 12% bij de vrouwen. Van alle ondervraagden zegt zo'n 6% stiekem foto's te maken.

 

Kritisch over anderen

Opvallend genoeg zijn mannen kritischer over het lijf van anderen dan vrouwen. Waar 31% zegt alleen een strak lichaam aantrekkelijk te vinden zijn de vrouwen met 20% een stuk minder kritisch. Ruim een derde van de vrouwen zegt een dad bod, een mannenlijf met een pondje meer, bijvoorbeeld aantrekkelijk te vinden.

 

Kritisch over het eigen lijf

Een kleine helft van alle ondervraagden zegt fit te zijn. De mannen, je weet wel, die zo kritisch zijn op anderen en graag cijfers geven voor de fysieke verschijning van hun strandgenoten, zijn behoorlijk te spreken over zichzelf. Een ruime helft, zo'n 55%, zegt fit te zijn waarbinnen zelfs uitschieters naar superfit 11%) en perfect (9%). Bij de vrouwen zegt slechts 39% zichzelf als fit te bestempelen waarmee dus 61% van hen zegt gemiddeld of beneden-gemiddeld fit te zijn.

Vooral de buik is een bron van ergernis. 39% van ons geeft aan het minst tevreden te zijn met dit deel van hun lijf. Overige probleemzones als dijen en armen lijken ons met 10% en 11% respectievelijk minder te storen. Armen staan zelfs bovenaan de lijst van delen van het lijf waar we wél tevreden mee zijn. Dat komt overigens door de mannen. Ruim een kwart van hen is tevreden over hun armen die hierdoor zo hoog de ranglijst staan. Vrouwen zijn er met 13% een stuk kritischer op. Gek genoeg is de waardering voor de borstpartij precies andersom. Van de vrouwen zegt 20% het meest tevreden te zijn met dit deel van hun lijf, waar slechts 11% van de mannen tevreden lijkt.

 

Max Trainer M7 en SelectTech

Het Amerikaanse fitnessmerk Bowflex ondervroeg ruim 400 Nederlanders voor dit onderzoek. Bowflex is in Nederland actief met onder andere de Max Trainer M7 stepper/crosstrainer en de SelectTech dumbbell set. 

De Max M7 combineert de volledige lichaamstraining van een elliptische crosstrainer met de calorieënslopende effectiviteit van een stepper. Dankzij de High Intensity Interval Training (HIIT) is slechts 14 minuten genoeg om maximaal resultaat te boeken, tot wel 40 kcal per minuut. De Max Trainer M7 kost €2499,- en is daarmee volgens het onderzoek voor zo’n 35% van de Nederlanders zijn investering waard.

De SelectTech 552 biedt een set verstelbare dumbbells met 15 gewichten van 2kg tot 24kg in één. Geen gedoe met verschillende schijven of verschillende dumbbells meer. De SelectTech 552 kost €499,-. Voor het overgrote merendeel van de ondervraagden een bedrag dat ze over hebben voor een strak lijf.

https://global.bowflex.com/nl/home 

 

Het onderzoek werd in delen gedaan waarbij respectievelijk 400 en 800 mensen meededen aan twee online surveys. Voor de vraag over wanneer men begint met voorbereiden op het strandseizoen werden zo'n 100 mensen ondervraagd. 

 


Bijlagen
Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn