Logo

 

BlaBlaCar lanceert BlaBlaBus in België

Dit persbericht is onder embargo tot en met 17 juni, 16u. 

 

Brussel, 17 juni 2019 – Het Franse BlaBlaCar, wereldwijd het leidende autodeelplatform, lanceert vandaag officieel het BlaBlaBus-netwerk in België met een eerste busrit van Amsterdam Sloterdijk, via Brussel naar Parijs. De nieuwe busdienst rijdt deze zomer via 16 verschillende routes door de Benelux. Reizigers kunnen vanaf vandaag tickets reserveren via het BlaBlaCar-platform.

In België biedt BlaBlaBus negen verschillende routes aan die Brussel verbinden met Amsterdam Sloterdijk, Schiphol, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, alsook met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, Parijs en Londen.

 

De BlaBlaBus-routes:

 

Meer dan 70 Europese busroutes in 2019

Met de lancering van BlaBlaBus biedt BlaBlaCar passagiers de mogelijkheid om op comfortabele wijze en tegen een voordelige prijs te reizen. Dit jaar opent BlaBlaCar meer dan 70 routes in Europa. Hierdoor kunnen passagiers binnenkort naar meer dan 400 verschillende bestemmingen in tien Europese landen reizen. De startprijs voor een ticket van Amsterdam naar Parijs is € 10.

"We merkten dat onze leden een sterk toenemende vraag hadden naar verschillende bestemmingen, bijvoorbeeld de route Brussel - Parijs. Met de lancering van BlaBlaBus willen we hierop inspelen. Ons netwerk met BlaBlaCar-gebruikers geeft ons een solide basis om het netwerk snel uit te rollen in Nederland en uit te breiden naar de rest van West-Europa", vertelt Audrey Wolfovski, Country Manager France & Benelux bij BlaBlaCar.

De bussen, uitgerust met wifi en stopcontacten, worden geëxploiteerd door BlaBlaCar’s partner Ouibus. Zowel de bussen als chauffeurs voldoen aan de strenge kwaliteits- en veiligheidseisen van BlaBlaCar.

 


Bijlagen

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met het team van LEWIS: 

BlaBlaCar - Robert Morel

[email protected] 

01 76 42 02 04

 

LEWIS - Eline Rasson

[email protected] 

+32 472 78 6520


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn