Logo

PERSBERICHT


This is not a design conference 2019: HUMAN - NATURE @ Cube design museum Kerkrade

Eerste sprekers bekend en tickets in de verkoop

Kerkrade, 6 juni 2019 - Op 22 en 23 juni 2019 vindt in Cube design museum te Kerkrade de derde editie plaats van This Is Not a Design Conference. Deze editie gaat over de relatie tussen mens en natuur. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.maastrichtdisrupt.nl. Voor studenten en young professionals geldt een reductie op de ticketprijs. Deelnemers aan de conferentie worden ondergedompeld in kennis over de natuur in onszelf en om ons heen. Tevens ontdekken ze hoe ze de eigen creativiteit kunnen aanwakkeren door de methode van design thinking toe te passen op actuele vraagstukken.

De conferentie is toegankelijk voor iedereen, maar focust zich voornamelijk op studenten en young professionals. Door op creatieve wijze naar uitdagingen van vandaag te kijken, kunnen zij het verschil voor de toekomst maken. Gène Bertrand, programmadirecteur van Cube: “In het huidige tijdsgewricht kunnen we niet afwachten tot er oplossingen worden gevonden voor de grotere duurzaamheidsvraagstukken, we moeten zelf deel van de oplossingen zijn. Design thinking biedt ons de mogelijkheid om samen, multidisciplinair deze uitdagingen te onderzoeken en vanuit de verschillende perspectieven antwoorden te vinden op grote en kleine vraagstukken met respect voor de mens en onze aarde.”  

Op het programma staan o.a. de volgende sprekers:

‘Indoor boer’ Gertjan Meeuws vertelt hoe landbouw veel efficiënter aangepakt kan worden door de natuur juist naar binnen te halen. Hij toont dat deze manier van landbouw beter is voor zowel mens als natuur.

Ecoloog Li An Phoa neemt de deelnemers mee op een wandeling en vertelt over de wondere wereld van water. Ze doceert aan Nyenrode Business Universiteit en werkt samen met zowel grote organisaties zoals Unilever als met lokale bewoners en kunstenaars. Li An nodigt uit natuur en water als leermeester te zien.

Het wereldwijd bekende ontwerpbureau AKQA laat deelnemers op de stoel van een ontwerper zitten. Door middel van een praktische workshop laat AKQA hen nadenken over het duurzaam vormgeven van de toekomst.

De conferentie wordt georganiseerd door studenten en young professionals van Stichting Maastricht Disrupt in samenwerking met Cube design museum te Kerkrade. De voertaal van de conferentie is Engels.

In het ticket voor de conferentie is de entree voor Cube inbegrepen, waar op dat moment de tentoonstelling Nature te zien is.


Bijlagen

Over Maastricht Disrupt
Maastricht Disrupt is een interdisciplinaire stichting bestaande uit studenten en young professionals. De stichting zet zich in voor Design Thinking als middel voor het vinden van creatieve oplossingen. De stichting doet dit door een uitwisseling tussen studenten en professionals te faciliteren door middel van evenementen en workshops. De jaarlijkse This Is Not a Design conference is een van die evenementen en vindt dit jaar voor de derde keer plaats.
Volg Maastricht Disrupt via Instagram en Facebook

Over Cube design museum
Cube design museum is Nederlands eerste museum volledig gewijd aan design. Gevestigd in het hart van een grootstedelijke, Europese regio op het Museumplein in Kerkrade, is Cube een plek voor innovatie, (inter)nationaal design en co-creatie met bezoekers. Cube richt zich op design ‘for human needs’. Oftewel, hoe zet je ontwerp in voor menselijke behoeften, zoals gezondheid, voedsel, onderdak, veiligheid etc. In tegenstelling tot andere design musea laat Cube niet alleen design zien; het is ook een plek waar kennis wordt gedeeld en nieuwe inzichten tot leven komen. Zo ontdekken bezoekers het verhaal achter het ontwerp, van brainstorm tot prototype. Elk jaar biedt de instelling in de Cube design labs onderdak aan 30 studenten en ontwerpers die daadwerkelijk het designproces doorlopen vanaf de behoefte tot de uiteindelijke uitwerking. Bezoekers worden hierin aangespoord mee te denken en werken, waardoor het draait om co-creatie.
Meer informatie: www.cubedesignmuseum.nl  


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn