Logo

Persbericht

Schoonenberg pakt taboe hoortoestel aan

Dordrecht, 28 mei 2019 – In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen moeite met horen in rumoerige ruimten en kunnen daardoor gesprekken niet altijd goed volgen. Gelukkig is daar wat aan te doen. Maar de meeste mensen ontkennen de eerste signalen van gehoorverlies en wachten lang met zoeken naar een oplossing. Slechts 60% van de slechthorenden zoekt überhaupt naar een oplossing. Voor Schoonenberg aanleiding om mensen met gehoorproblemen bewust te maken dat ze juist oud lijken zónder hoortoestel.

Gemiddeld duurt het 7 tot 10 jaar voordat mensen een oplossing zoeken bij slechthorendheid. En dat is zonde. Als slechthorenden niets aan hun gehoorverlies doen en ze daardoor gesprekken niet goed meer kunnen volgen, laten ze sociale activiteiten vaak voor wat ze zijn.

Zonder hoortoestel lijk je juist oud
Jacques Verzijlbergen, zelf slechthorend en audicien bij Schoonenberg: ‘Het is opmerkelijk dat veel mensen met beginnend gehoorverlies ermee doorlopen. Vaak uit schaamte of angst om oud gevonden te worden. Dit is nog steeds een taboe. Maar het tegendeel is waar. Zonder hoortoestel lijk je juist oud. Je kunt bijvoorbeeld niet meer goed meedoen in gesprekken. Of je moet de tv zo hard zetten dat de buren het ook kunnen horen. Wij hopen dat we met deze campagne het taboe doorbreken. We willen mensen motiveren sneller een hoortoestel te proberen en dat ze zo weer volop mee kunnen doen.’

Doe niet zo oud
In de nieuwe campagne van Schoonenberg, die vandaag start, wordt dit inzicht op humoristische wijze overduidelijk gemaakt. We zien mensen die geen hoortoestel gebruiken en daardoor niet verstaan wat er gezegd wordt. We zien ze dan letterlijk 30 jaar ouder worden en de voice-over maakt zijn punt: “Zonder hoortoestel, dan lijk je pas oud.” gevolgd door de bemoedigende uitnodiging: “Dus doe niet zo oud, kom naar Schoonenberg.”

Over Schoonenberg
Meer informatie op www.schoonenberg.nl


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn