P E R S B E R I C H T

Vidrea Retail vraagt uitstel van betaling aan

<Breukelen, 15 april 2019> De directie van Vidrea Retail BV, dat de Nederlandse mode- en lifestyle winkels van Miller & Monroe exploiteert, maakt bekend dat het vanmiddag bij de Rechtbank van Amsterdam uitstel van betaling heeft aangevraagd. De directie hoopt hierdoor de tijd te krijgen om, samen met de nog te benoemen bewindvoerder, de activiteiten te kunnen voortzetten en een faillissement te voorkomen.

In de afgelopen maanden is Vidrea Retail, dat niet alleen de Nederlandse Miller & Monroe-winkels exploiteert maar ook circa 160 Duitse Miller & Monroe-vestigingen bevoorraadt, in moeilijkheden gekomen doordat de Duitse zusterorganisatie op 1 maart uitstel van betaling is verleend. Dit was noodzakelijk gezien de gevolgen voor de Duitse zusterorganisatie van het eerdere faillissement in 2018 van de vorige eigenaar Sempione Fashion in Zwitserland. Als gevolg hiervan kon de Duitse zusterorganisatie niet langer aan haar financiële verplichtingen jegens Vidrea Retail voldoen.

Een negatief artikel over Vidrea Retail, dat op 19 maart werd gepubliceerd, heeft de positie van het bedrijf in Nederland snel verder verzwakt. Het heeft ertoe geleid dat een groot aantal leveranciers onmiddellijke (zelfs vooruit-) betaling van rekeningen eiste. Vervolgens zegde huisbank ABN-AMRO eind vorige week de rekening-courantfaciliteit op. Hierdoor restte Vidrea geen andere mogelijkheid meer dan uitstel van betaling aan te vragen om bescherming te zoeken tegen schuldeisers en tijd en rust te krijgen om een oplossing te vinden voor de gerezen situatie.

De winkels van Miller & Monroe blijven voorlopig geopend.


Over Vidrea Retail BV

Vidrea Retail nam in 2017 de meeste Nederlandse vestigingen van de Zwitserse modewinkelketen Charles-Voegele over en introduceerde hierin de multi-brand retailformule ‘Miller & Monroe’. Op dit moment exploiteert Vidrea Retail in Nederland 72 Miller & Monroe-winkels. In totaal werken bij Vidrea Retail circa 550 medewerkers.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn