Logo

 

270 leerlingen van Campus Kajee in Schoten maken samen hun schoolstoep mooi

Antwerpen, 5 April 2019 - Mooimakers daagt deze lente alle Vlamingen uit om hun eigen stoep schoon te maken tijdens de jaarlijkse lenteschoonmaak. Heel wat Vlamingen gingen al enthousiast aan de slag. Campus Kajee uit Schoten zag het groots en ging de uitdaging aan! Met alle leerlingen en leerkrachten ging de school deze voormiddag ijverig aan de slag om de stoep grondig mooi te maken.

Misschien was je er zelf al mee begonnen of staat het ergens verloren op je to-do-lijstje: de lenteschoonmaak. Online vinden we de beste tips van Tante Kaat over hoe we onze parket kunnen opblinken en Marie Kondo vertelt ons hoe we onze kleerkast uitmesten. Eén stukje van het huis wordt helaas (te) vaak vergeten: de stoep. Daarom riep Mooimakers alle Vlamingen op om hun eigen stoep te claimen, hem proper te maken én ook proper te houden. Sommige Vlamingen deden zelfs nog beter en versierden hun stoep met stoepkrijt.

Toen directrice Els Verhoeven van Campus Kajee in Schoten over de lenteschoonmaakcampagne van Mooimakers hoorde, was zij meteen enthousiast: “De campagne van Mooimakers sprak ons aan omdat onze school in het midden van een groene omgeving ligt en omdat we het belangrijk vinden dat onze leerlingen bewust leren omgaan met de natuur en het milieu. Want ondanks onze groene ligging, merken we toch dat ook onze buurt niet gespaard blijft van zwerfvuil.”  

Voor de volgende generatie

Verhoeven benadrukt bovendien het belang van sensibilisering over zwerfvuil bij jonge kinderen: “Onze leerlingen zijn de toekomst en wanneer je hen van jongs af aan leert om voor hun omgeving te zorgen, dan wordt dat voor hen vanzelfsprekend. Wij willen de kinderen daarom de belangrijke boodschap meegeven om onze mooie omgeving samen proper te maken én te houden. Zo kunnen ze later deze zinvolle boodschap ook zelf doorgeven aan hun kinderen en kan iedereen stap voor stap genieten van een schone, gezonde omgeving.”

Ruim 270 kinderen en alle leerkrachten van Campus Kajee gingen aan de slag met grijpstokken om het zwerfvuil in en rondom de school weg te werken. Daarnaast kleurden ze samen de stoep rondom de school met de hulp van krijt en allerlei leuke attributen. Door de stoep niet enkel op te ruimen, maar ook letterlijk ‘mooi te maken’, vestigen we in Vlaanderen extra aandacht op het huidige straatbeeld. Dat kan namelijk een stuk beter worden, als iedereen zich blijft inzetten in de strijd tegen zwerfvuil.

Geef zelf het goede voorbeeld

Iedereen die zich ook wil engageren om de eigen stoep proper te maken, te houden (en te versieren), kan zich registreren via de website van Mooimakers: https://mooimakers.be/actiekaart#properestoep

 


Bijlagen

Over Mooimakers
Mooimakers is de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).

Voor meer info: [email protected], 03 304 36 30


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn