Logo

Persbericht

COOLCAT VRAAGT FAILLISSEMENT AAN

<Houten, maandag 18 maart 2019> De aandeelhouders van CoolCat hebben bij de rechtbank van Utrecht het faillissement aangevraagd van de Nederlandse vennootschappen Cool Cat Fashion BV en Cool Cat Nederland BV. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten de faillissementsaanvraag.

Net als veel andere moderetailbedrijven heeft CoolCat in Nederland de afgelopen periode te maken gehad met zeer uitdagende marktomstandigheden, waardoor jaren achtereen aanzienlijke verliezen zijn geleden. Dankzij een ingrijpende reorganisatie tekende zich in de eerste helft van 2018 een krachtige verbetering van de commerciële en financiële resultaten af, maar het ingezette herstel bleek nog erg gevoelig voor een aantal incidentele en structurele tegenvallers die CoolCat in het afgelopen half jaar heeft ondervonden.
Met name de zeer warme én lange zomer van 2018 en de tot dusver extreem zachte winter van 2019 hebben gezorgd voor een scherpe terugval, waardoor het bedrijf niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen.

In de afgelopen weken/maanden hebben de aandeelhouders, samen met de directie, het management en de belangrijkste stakeholders, alle mogelijkheden verkend om de toekomst van CoolCat veilig te stellen. Daarbij is onder andere gekeken naar aanpassingen in de winkelformule en de bedrijfsvoering maar deze verkenningen hebben helaas geen positief resultaat opgeleverd.

Naar verwachting wordt het faillissement morgen, dinsdag 19 maart, uitgesproken, waarna de winkels en de webshop van CoolCat tot nader order open zullen blijven.


Over Coolcat

De eerste winkel van CoolCat werd veertig jaar geleden op de Amsterdamse Nieuwendijk geopend. Vandaag de dag is CoolCat een internationale fashion retailer met 80 vestigingen in Nederland, 17 in België, 6 in Frankrijk en 2 in Luxemburg. Daarnaast verkoopt CoolCat in deze landen en in Duitsland online kleding voor kids en teenagers.  In totaal werken bij CoolCat 1450 mensen (760 FTE), van wie 1180 (450 FTE) in Nederland.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn