Logo

Extra podium voor winnaars Kunstcongres met perspectief

Patrick Hamer, Xander Rijkee en Stefanie Wierda zijn de drie winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio West. Ook 27 andere deelnemers hebben met trots hun kunstwerk een dag mogen exposeren in het Pulchri Studio Den Haag.

Op 11 maart heeft in het Pulchri Studio in Den Haag het Kunstcongres met perspectief plaatsgevonden. Dit kunstcongres is het podium voor beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking uit Zuid Holland, Zeeland en West-Brabant. De dag stond in het teken van netwerken, talentontwikkeling en exposeren. UWV wil met dit initiatief in samenwerking met publieke en private samenwerkingspartners creatief talent zichtbaar maken.

Aan deze dag hebben 30 beeldend kunstenaars deelgenomen en hun werk geëxposeerd. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft de pop-up expositie officieel geopend.

De kunstcommissie bestond uit Marijke Geméssy (Pulchri Studio), Peter Jonkers (Business Art Service / Kunst.nl) en Sander du Floo (beeldend kunstenaar en o.a. winnaar Kunstcongres 2014) . Zij hebben alle kunstwerken van feedback voorzien en aan het einde van de middag de twee winnaars en één publiekswinnaar bekend gemaakt. De kunstwerken ‘We are soldiers’ van Patrick Hamer (Kampen) en ‘Tea wisdom’ van Xander Rijkee (Goudswaard) behoren tot de winnende werken. Het publiek heeft Stefanie Wierda (Delfgauw) met haar kunstwerk ‘Dreamer’ als winnaar gekozen.

De drie winnaars mogen als prijs deelnemen aan de rondreizende tentoonstelling. Zij gaan met een selectie van hun werk in ieder geval exposeren bij CAK in Den Haag.

Bekijk de website https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres voor meer informatie over het Kunstcongres, de winnaars en het juryrapport.

Website Patrick Hamer: www.galeriepatrickhamer.com
Website Xander Rijkee: www.dreamsofclay.com
Website Stefanie Wierda: www.stefaniewierda.com

 

Bijlage: Groepsfoto winnaars met winnende kunstwerken (van links naar rechts: Stefanie Wierda, Xander Rijkee, Patrick Hamer)


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn