Logo

Primeur op Bakkersvak: de Gouden IJsspatel 2019

GORINCHEM – Een primeur voor Bakkersvak: de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ wordt dit jaar voor het eerst op de beurs gehouden. In samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum vindt deze wedstrijd plaats op dinsdag 12 maart 2019 tijdens Bakkersvak in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens de Gouden IJsspatel wordt ontdekt wie zichzelf de beste ijsmaker van Nederland mag noemen. De presentatie is in handen van tv-presentatrice Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep MAX.

De ambachtelijke ijsbereider kon al op Bakkersvak terecht voor een ijsplein en ijsroute vol leveranciers met de beste ijsgrondstoffen, machines en toebehoren. Met het toevoegen van de Gouden IJsspatel als prestigieuze vakwedstrijd voor ambachtelijke ijsbereiders is het plaatje compleet. Bakkersvak is bij uitstek de locatie om de vakwedstrijd te organiseren en beide organisaties zijn ook voornemens een langdurige samenwerking aan te gaan. “Er zijn veel raakvlakken tussen de werelden van ambachtelijk ijs, brood, patisserie en chocolade en met goede vakwedstrijden kunnen de professionals uit al die sectoren alleen maar leren van elkaar”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak.

60 tot 70 deelnemers

Het doel van de IJsVak-wedstrijd de Gouden IJsspatel is om het vakmanschap te stimuleren en de ambachtelijke ijsbranche te promoten. Naar verwachting strijden tussen de 60 en 70 deelnemers om de felbegeerde Gouden IJsspatel. Een vakjury buigt zich over het lekkerste en beste koffie-roomijs van 2019, want koffie is de officiële wedstrijdsmaak van dit jaar. Slechts één ijsbereider gaat aan het eind van de dag naar huis met de Gouden IJsspatel – een bekroning van ambacht en vakmanschap. Ook voor de tweede en derde plek staat een trofee klaar. Daarnaast neemt de hele top 10 een oorkonde mee naar huis om te laten zien dat ze tot de beste ijsmakers van Nederland behoren. Aanmelden voor de Gouden IJsspatel kan nog tot en met 1 maart 2019 via www.ijscentrum.nl.  

Grootste ijsontbijt van Nederland

Dinsdag 12 maart (de derde beursdag) wordt tevens bijzonder geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Ook vertelt een koffiespecialist welke smaken essentieel zijn als het gaat om koffie en waar goed koffie-roomijs aan moet voldoen. Tussen 12.00 en 15.00 uur wordt al het ijs geproefd en beoordeeld. De top 10 ijssmaken die hieruit naar voren komen worden nogmaals geproefd om de winnaar te bepalen. De prijsuitreiking staat tussen 16.00 en 16.30 uur gepland.

Toekomstplannen IJsVak-wedstrijden

Van 11.00 tot 12.00 uur, voorafgaand aan de beoordelingen, worden de toekomstplannen voor 2020 besproken omdat alle IJsVak-wedstrijden (de Gouden IJsspatel is hier onderdeel van) in een nieuw jasje worden gestoken. Het doel is om de wedstrijden toegankelijker te maken voor het groter publiek, ook voor de nieuwe generatie. Er komen meerdere categorieën, meer wedstrijdactiviteiten door het jaar heen en de wedstrijden worden nog meer geprofessionaliseerd. Het doel is om in 2020 meerdere IJsVak-wedstrijden neer te zetten waar jong talent, ervaren ijsbereiders en iedereen die ook maar iets met ijsbereiden te maken heeft, de kans krijgt om te excelleren. 

Bakkersvak 2019

Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A27 en A15. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.bakkersvak.nl.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn