Logo

Onderneemster Monique Molenaar heeft haar carrière in de horeca achter zich gelaten. Het roer moest om. Tijd om haar hart te volgen. Onderneemster Monique Molenaar legt uit: ‘’Ik heb mijn eerste collectie t-shirts ontworpen en ruim 2000 stuks ingekocht. Voor ieder shirt dat verkocht wordt, gaan we een kind in Malawi blij maken.’’ Het is haar missie om miljoenen kinderen te laten voelen dat ze niet alleen zijn. En dat ze leren geloven in zichzelf en hun eigen talenten.

Particulieren hebben gemiddeld 8 t-shirts in de kast liggen bleek uit een korte enquete. Deze shirts worden gebruikt als basis, als statement of voor het sporten. Voor de productie van één t-shirt wordt gemiddeld 2700 liter water gebruikt. Tel daar de gebruikte chemicaliën en energie belasting bij op en het is begrijpelijk dat fast-fashion een enorme vervuiler is.  Dan laten we de erbarmelijke omstandigheden van de productie nog buiten beschouwing. “Het is daarom vanzelfsprekend dat mijn producten, waar ik mensen wereldwijd blij mee wil maken, geproduceerd worden in een GOTS gecertificeerde omgeving (waarborg voor goede en veilige werkomstandigheden) en van organisch katoen zijn gemaakt”; zo legt onderneemster Monique Molenaar uit. Op deze manier dragen we ook bij aan de groei van het marktaandeel ‘duurzame fashion’.

Malawi telt 1.000.000 weeskinderen.

Malawi werd door Madonna onder mijn aandacht gebracht. Er wonen circa één miljoen weeskinderen dit betekend dat circa 46% van de bevolking jonger is dan 15 jaar. Onderneemster Monique Molenaar legt uit: “Door een kledingstuk en aandacht te geven aan deze kinderen kunnen ze even vergeten dat ze zonder ouders zijn. En willen we ze laten ervaren hoe waardevol en belangrijk ze zijn. Telkens als ze hun IAMmozi dragen, trekken ze dit gevoel letterlijk aan.” In januari van dit jaar zijn de eerste 90 kinderen in Malawi blij gemaakt met een t-shirt van IAmmozi.

We are because I AM

MAKE AN IMPACT

share the gift of giving

 

De naam van haar onderneming is gevormd uit de letters ‘’ I AM’’. Dit staat voor: ik ben of ik word gezien. Aangevuld met de eerste letters van haar eigen naam, Monique Zita. IAMmozi.

Wanneer je iets voor jezelf kiest, kies je ook voor een ander.

 

 

 

 

 

         

 


Bijlagen

In samenwerking met fotografe Luuz van der Stouwe gaan we portretten maken. Met de titel I AM. We zijn begonnen met oudere/ bejaarde mensen en Monique zelf en gaan later dit jaar naar Malawi om hetzelfde te doen. Uiteindelijk willen we allemaal gezien worden om wie we zijn en onze ervaringen delen. Wij gaan hier een maandelijkse editie van maken

.IAMceesIAMchristienIAMmonique

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn