Logo


Keesing Media Group neemt puzzeltijdschriften over van het
Zweedse Aller media

Amsterdam, 15 februari 2019


Keesing Media Group (Keesing) verstevigt haar internationale positie met de aankoop van de puzzeltijdschriften van het Zweedse Aller media. 

Met deze acquisitie breidt Keesing haar positie in Scandinavië verder uit. Dit is de 2e overname binnen een jaar tijd in Zweden na de eerdere overname van de puzzel tijdschriften van Bonnier in februari 2018. Onderdeel van de overname is een partnership waarbij de twee bedrijven nauw zullen samenwerken.

“We zijn erg blij dat we deze ijzersterke puzzeltitels van Aller media aan onze portfolio kunnen toevoegen,” zegt Philip Alberdingk Thijm, CEO van Keesing Media Group.

“Deze overname onderschrijft ons vertrouwen in de Zweedse markt en geeft ons de mogelijkheid onze positie in Scandinavië verder uit te bouwen. Aller media is een gevestigde naam met een uitstekende reputatie die Keesing met trots en respect zal voortzetten. Deze overname is een uitstekend voorbeeld van de koers die Keesing is ingeslagen om haar positie als Europees marktleider te verstevigen en verder uit te breiden.”

Bodil Ericsson Torp, CEO van Aller media vult aan: “De verkoop van onze puzzeltitels geeft ons de kans om verder te groeien met onze digitale strategie, waarin we constant investeren om onze positie richting vrouwen in Zweden te versterken. Onze verregaande samenwerking met Keesing zal ons in staat stellen hoogwaardige puzzelcontent aan onze lezers aan te bieden. Met Keesing als nieuwe eigenaar zullen de omstandigheden qua ontwikkeling sterk verbeteren waarvan wij ook zullen profiteren gezien ons partnership.”

De koop omvat alle puzzeltitels van Aller media en zal naar verwachting in het voorjaar afgerond zijn.

Over Keesing Media Group
Keesing Media Group is de grootste uitgeverij in Europa op het gebied van puzzeltijdschriften. Het bedrijf bestaat meer dan 100 jaar en is in Nederland de grondlegger van de Denksport-puzzelbladen. Keesing biedt een uitgebreid assortiment puzzelbladen, -apps en -sites in vele talen en landen, zoals Nederland, Frankrijk, België, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Hongarije. Keesing heeft 350 medewerkers in dienst en kantoren in 8 landen. Wie puzzelen zegt, zegt Keesing.

Over Aller media
Aller media is de Zweedse marktleider in het lifestyle segment van de media sector. Het bedrijf is mede eigenaar van toonaangevende marketingbureaus Make Your Mark en OTW en het communicatiebureau Narva, wat weer onderdeel is van de Nordic agency network Ahead Group. Aller media maakt onderdeel uit van Aller Holding met vestigingen in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.


Bijlagen

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn