Deelconcept is de sleutel tot het meer laten rijden van personenbusjes

VANsharing.nl sluit overeenkomst met WeGo

Amsterdam, 6 februari 2019 – VANsharing.nl heeft per direct een overeenkomst gesloten met WeGo voor het deelbaar maken van busjes. Het doel van de overeenkomst is om de personen- en rolstoelbusjes beschikbaar te maken voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Vanaf strategische plekken zijn de busjes op te halen en te openen via een app. In eerste instantie gaat het om een test met vijf busjes en in potentie om meer dan 500 busjes.

De markt vraagt om meer flexibiliteit

De eigenaar van VANsharing.nl, Ron Bolderman, heeft een uitgebreide ervaring in de vervoer- en mobiliteit branche en weet met name raad met personenbussen. Hij omschrijft een markt die op zoek is naar meer flexibilteit: “Wij hebben meer dan 500 busjes beschikbaar. Busjes die geschikt zijn voor rolstoelvervoer en ‘normale’ busjes. De aanschaf van een variant die geschikt is voor rolstoelen kost al snel honderd duizend Euro. Dit terwijl de busjes een groot deel van de tijd stilstaan. Short lease was en is nog altijd een (tussen)oplossing, maar voor de toekomst verwacht ik dat ook dat niet aan de vraag voldoet en dat de deeleconomie oplossing biedt.”

Vanaf vaste locaties

De deelbare busjes kunnen opgehaald worden vanaf vaste locaties. Er is vaak al een contract met zorginstellingen, scholen of sportclubs. Die hebben de busjes in de praktijk langere periodes niet nodig. De busjes kunnen dan gebruikt worden door woonlocaties of medewerkers van deze organsiaties maar zeker ook door omwonende particulieren. Bolderman: “Wij krijgen bijvoorbeeld aanvragen van bedrijven die te maken hebben met seizoenswerk, maar ook van scholen die op zoek zijn naar oplossingen voor de buitenschoolseopvang. Een school, zorginstelling of vereniging gebruikt een busje echter vaak weer niet dagelijks en waarom dan wel betalen wanneer je op die dagen geen mobiliteit nodig hebt. Het is dan fijn als anderen gebruik kunnen maken op juist die stilstand dagen. Mooi toch zo’n deeleconomie!”

Administratie geregeld en bediening via smartphone

Met een app open je de keyless busjes en start je deze. De administratie is dan al gedaan. Dit houdt in dat de kosten voor gebruik automatisch worden toegekend aan de juiste gebruiker. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld via hun servicekosten een vaste fee betalen voor de beschikbaarheid van de busjes en een fee na gebruik. Dit wordt bijgehouden via de bijbehorende software en app. Hier worden met de oganisaties afzonderlijke afspraken over gemaakt.


Bijlagen

Over VANsharing.nl

VANsharing.nl heeft de beschikking over meer dan 500 busjes. Deze worden ingezet voor verschillende organisaties. De busjes zijn deelbaar en daarmee bij geen gebruik beschikbaar gemaakt voor diegene die tijdelijk een busje nodig heeft. VANsharing.nl bussen zijn voor meerdere berijders toegankelijk, zowel zakelijk als particulier. VANsharing is een label van ShortleaseGroup.nl en heeft een volledige focus op de verhuur en leasing van personen- en rolstoelbussen. Met een beschikbaar wagenpark van meer dan 500 bussen kunnen zij wellicht zelfs marktleider in dit segment worden genoemd.

Over WeGo

Het jonge, ambitieuze WeGo is gespecialiseerd in autodelen. Sinds 2011 levert het bedrijf de innovatieve techniek die het efficiënter inzetten van voertuigen mogelijk maakt. Voertuigen kunnen hierdoor voor meerdere berijders toegankelijk worden gemaakt. Deze mobiliteitsoplossing biedt uitkomst voor zowel bedrijven met een zakelijk wagenpark als bedrijven die de auto’s willen verhuren. WeGo werkt voor grote klanten, waaronder Gemeente Amsterdam.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn