Logo
Groeispurt zet door in 2019: 30 nieuwe vestigingen in Nederland en 15% omzetgroei

New York Pizza opent 200ste vestiging

Amstelveen, 7 februari 2019 – New York Pizza, het grootste Nederlandse horeca-restaurant delivery-bedrijf*, opent deze week haar 200ste vestiging. De locatie is op de Grotestraat in Nijverdal. De 200ste vestiging is de zevende opening in de afgelopen maand. Groningen, Capelle aan den IJssel, Nieuwegein, Den Haag, Weesp en Eindhoven gingen Nijverdal voor. Alle vestigingen van New York Pizza worden door franchisenemers gerund.   

Precies in het jaar dat New York Pizza haar 25-jarig bestaan viert, gaat de 200ste vestiging open. “Toen we 25 jaar geleden als afstudeerproject aan New York Pizza begonnen, met een vestiging aan het Spui in Amsterdam, vonden we onze wens om te groeien naar 5 vestigingen in Amsterdam al heel ambitieus. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een prachtig bedrijf dat zich staande houdt tussen de Amerikaanse fastfood-giganten die zich in Nederland hebben gevestigd. De opening van de 200ste vestiging is een mijlpaal waar we trots op zijn,” zegt Philippe Vorst, directeur en oprichter van New York Pizza.

Groei zet door
De komende jaren verwacht New York Pizza nog meer mijlpalen te behalen. “Alleen al dit jaar openen we nog eens 30 vestigingen. We verwachten in 2020 250 vestigingen te hebben en in 2022 uit te komen op 300 vestigingen. Om dit te realiseren openen we in april van dit jaar een nieuw distributiecentrum waarmee we al deze vestigingen kunnen bevoorraden,” aldus Vorst. Naar verwachting groeit de consumentenomzet in 2019 ten opzichte van 2018 met ruim 15% tot 110 miljoen euro.

Ecologische voetafdruk verkleinen
De ambities liggen niet alleen op het gebied van groei, maar ook op duurzaamheid. Vorst: “We zijn ook de uitdaging aangegaan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo willen we alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. En in 2020 schaffen we alleen nog maar milieuvriendelijke e-bikes en e-brommers aan voor onze bezorgdiensten.”

Facts & figures New York Pizza


Bijlagen

Over New York Pizza
New York Pizza is opgericht door Richard Abram en de broers Max en Philippe Vorst. Zij haalden in 1993 ‘the original slice’ vanuit New York naar Nederland. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. De formule sloeg aan en al snel werden er meerdere restaurants geopend. Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza 200 vestigingen in Nederland, waarvan 90% bezorgdiensten leveren. De franchise-organisatie besteedt veel aandacht aan duurzaamheid. Zo was het in 2012 de eerste keten in Nederland met e-bikes. Daarnaast wil New York Pizza vanaf 2020 alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. Andere kernpunten van New York Pizza zijn het gebruik van verse en 100% natuurlijke ingrediënten, geen gebruik van kunstmatige kleur,- en smaakstoffen, het minimaliseren van CO2-uitstoot door elektrische vervoersmiddelen en het stimuleren van gebruik van energie opgewekt door wind en levert op deze manier een positieve bijdrage aan de samenleving. In 2019 is New York Pizza voor het derde jaar op rij een van de belangrijkste sponsors van The Voice of Holland. De omzet van New York Pizza Nederland bedroeg in 2018 95 miljoen euro.

Meer informatie: https://www.newyorkpizza.nl/


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn