Logo
Nieuwe TI-Nspire CX II-T grafische calculators van Texas Instruments 
aan de basis van complete omgeving voor exacte vakken
 
Verbeterd ontwerp, krachtiger processor en meer programmeer- en wiskundetoepassingen

Utrecht, 22 januari 2019. Tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) introduceert Texas Instruments het nieuwe TI-Nspire CX II-T Ecosysteem, zes weken voor de introductie in de Verenigde Staten. Aan de basis van het systeem staan nieuwe handhelds met een 2 ½ keer zo snelle processor, meer programmeer- en wiskundetoepassingen en een frisse look en feel. Doordat ze zijn te koppelen aan andere apparaten zijn ze onderdeel van een complete omgeving. Dit is een flinke stap vooruit in het leren en onderwijzen van de exacte vakken. De nieuwe lijn visualiseert abstracte technische concepten en inspireert leerlingen tot programmeren en experimenteren.   

“Leerlingen, studenten en leraren vroegen om meer interactieve grafische rekenmachines om allerlei STEM-concepten (Science, Technology, Engineering en Math) concreet te ervaren,” zo geeft Peter Balyta, Ph.D., president TI Education Technology aan. “Bij de nieuwe producten blijkt dat leraren vooral waardering hebben voor de krachtiger processor, verbeterde grafische weergave en de nieuwe mogelijkheden die studenten inspireren om STEM-onderwerpen goed te begrijpen en onderzoeken.”

Breed productaanbod met robotauto en handhelds inclusief Nederlandse examenstand
Het gehele TI-Nspire CX II-T Ecosysteem combineert de vertrouwde functionaliteit van de handhelds met meerdere typen software en hardware, zoals de programmeerbare robotauto: de TI-Innovator™ Rover. De TI-Nspire™ CX II handhelds zijn met behoud van gegevens te koppelen aan andere apparaten. Ook hebben ze een Nederlandse examenstand. Dat betekent dat alle instellingen voorbereid zijn voor de havo/vwo examens wiskunde 2021. De grafische rekenmachines zijn verkrijgbaar in een basisversie met Exact Math en een versie met CAS (Computer Algebra System). De nieuwe modellen zijn voor de start van het komende schooljaar verkrijgbaar via alle distributiekanalen. 

Duurzaam studiemiddel
De TI-Nspire™ CX II handhelds vormen een duurzaam studiemiddel van havo of vwo tot en met de universiteit, voor wiskunde en alle technische vakken, de  bètastudierichtingen en programmeren. Ze werken uitstekend met data  die in eerdere versies gebruikt werden.  Toetsen, navigatie en menu’s zijn gelijk aan eerdere modellen zodat de lesopbouw hetzelfde kan blijven. Bert Wikkerink, leraar wiskunde CSG Liudger in Drachten daarover: “Het gebruik van TI-Nspire™CX is een belangrijke stimulans om te leren programmeren. Het is op alle niveaus toepasbaar. Leerlingen gaan hier fanatiek mee aan de slag.”  


Bijlagen

Over Texas Instruments Education Technology
Het bedrijfsonderdeel Texas Instruments Education Technology verbindt het leslokaal met praktische toepassingen in de wereld om ons heen. Het TI-Nspire™ CX Ecosyteem is een compleet systeem dat het leren en onderwijs in wiskunde, natuurwetenschappen en STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) ondersteunt. Inspiratie voor leraren en leerlingen om interactief de wereld van programmeren, techniek en wiskunde te ontdekken.
Texas Instruments Incorporated (TI) ontwerpt en produceert halfgeleiders, chips (IC’s) en processoren. De innovaties van Texas Instruments dragen bij aan de technologie van de toekomst. Wereldwijd zetten dagelijks 100.000 bedrijven en instellingen producten van Texas Instruments in om de toekomst vorm te geven. www.ti.com/

Texas Instruments heeft drie vestigingen in de Benelux; Brussel, Utrecht en de Brainport High Tech Campus in Eindhoven.