Logo

Bol.com opent kantoor speciaal voor partners in België


Miljoenen klanten binnen handbereik als stimulans voor Belgische retail

24 januari 2019, Utrecht/ Antwerpen – Bol.com opent, naar verwachting in mei, een bijkantoor in Antwerpen, welke geheel in het teken staat van de samenwerking met haar lokale partners. Collega’s in België zullen ondernemers ondersteunen en adviseren bij het verkopen van hun assortiment op het platform. Inmiddels zijn reeds duizenden Belgische partners te vinden in de winkel en zagen zij bol.com ongeveer 30 procent per jaar groeien. Bijna 1 op de 2 verkochte pakketjes zijn afkomstig van een partner die via bol.com verkoopt. Bol.com verwacht dat dit in de toekomst verder zal toenemen. Ondernemers hebben de mogelijkheid om hun afzetmarkt fors te vergroten via het platform van bol.com. Hun assortiment wordt immers niet alleen beschikbaar voor Belgische klanten, maar ook voor miljoenen Nederlandse klanten. Dit zal een extra stimulans voor de Belgische retail betekenen.

Bol.com stelde in 2012 de winkel open voor partners, sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun assortiment verkopen via bol.com. Nog geen acht jaar later werkt de winkel inmiddels samen met 20.000 partners uit België en Nederland. Door deze samenwerking heeft de klant inmiddels de keuze uit 17 miljoen artikelen. De partners variëren van fysieke winkeliers die kiezen om hun online activiteiten (deels) uit te besteden, tot volledig online spelers die via bol.com verkopen om hun afzetmarkt te vergroten. Hiernaast hebben partners de gelegenheid om, met Logistiek via bol.com, hun assortiment op voorraad te leggen in het fulfilmentcenter van de winkel. Zo maken ze gebruik van het distributienetwerk van bol.com en bieden ze elke gewenste bezorgoptie aan de klant.

Sacha Buyck, manager België bij bol.com: “Bij bol.com winkelen inmiddels 2 miljoen Belgische consumenten. We willen hen zo goed mogelijk bedienen. En dat doen we graag samen met lokale spelers, want we geloven dat de samenwerking de sleutel is tot tevreden klanten. Er werken reeds tientallen Belgen bij bol.com, maar vanuit de locatie in Antwerpen staan we nog korter bij winkeliers en handelaars. Belangrijk vinden we in deze samenwerking dat we vooral kennis delen en van elkaar kunnen leren. Op die manier kunnen we de klant zo goed mogelijk van dienst zijn, dat is uiteindelijk waar we het voor doen. Samen vormen we een relevante winkel voor miljoenen klanten in België en Nederland die ook bij onze partners winkelen.”

Voor het bijkantoor van bol.com, op een nader te bepalen locatie in Antwerpen, gaat bol.com op zoek naar extra Belgische collega’s die partners willen helpen om hun groei te maximaliseren. De eerste vacatures zijn te vinden op banen.bol.com en bestaan uit functies als Market Managers, Partner Adviseurs en Partner Specialisten.


Over bol.com
Bol.com is al sinds de start in 1999 een van de populairste winkels van Nederland en België. Bij bol.com winkelen 9 miljoen Nederlanders en Belgen. Met een assortiment van 17 miljoen artikelen, en verdeeld over meer dan 20 productcategorieën, kunnen klanten kiezen uit het breedste assortiment. Dit bestaat uit boeken, ebooks, muziek, films, games, elektronica, speelgoed, sieraden en accessoires, babyartikelen, tuin- en klusartikelen en alles voor wonen, dieren, sport, vrije tijd en persoonlijke verzorging. Bol.com biedt het breedste assortiment door samen te werken met meer dan 20.000 Nederlandse en Belgische winkeliers die via bol.com verkopen. Dat klanten van bol.com de winkel waarderen, blijkt onder andere uit de vele (publieks)prijzen die bol.com in de afgelopen jaren heeft ontvangen. Zo is bol.com in 2018 voor het vierde jaar op rij verkozen tot ‘Sterkste retailmerk van Nederland’ (1) en riep het publiek bol.com in 2017 en 2018 uit tot ‘Meest geliefde winkel van Nederland’ (2). Daarnaast is bol.com in 2017 uitgeroepen tot ‘Retailer of the Year' in Nederland. Bij de Belgische ‘Shopping Awards’ in 2018 riep het publiek bol.com uit tot ‘Beste Webshop van België’. Bol.com is sinds 2012 onderdeel van Ahold Delhaize.

1. Hendrik Beerda Brand Consultancy
2. Q&A Research & Consultancy


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn