Logo

UNHACKED 

Een boek dat aanzet tot denken over de gevaren van de duistere cyberwereld

Denkt u bij een stroomstoring aan hackers? Denkt u bij de aanschaf van een digitale televisie aan de toegang die dit cybercriminelen verschaft tot uw woonkamer? Na het lezen van dit boek van cyberexpert Rian van Rijbroek dat vandaag is verschenen waarschijnlijk wel: Unhacked, de geheime wereld van cyber en hacks. 

De cyberwereld, de wereld van algoritmes en nullen en enen, is bedoeld om ons leven makkelijker te maken, maar is in handen van hackers een gevaarlijk wapen dat aanvalt om te ontregelen, chanteren, stelen en vernietigen. Door de snelheid van technologische ontwikkelingen, staat de digitale voordeur steeds vaker wagenwijd open.

Nepnieuws

Hackers zijn vaak toetsenbordcriminelen die stroomstoringen veroorzaken, pinautomaten kraken en bedrijven of personen afpersen. Hackers zijn soms ook ambtenaren die in opdracht van een overheid spioneren, nepnieuws verspreiden of infrastructuren saboteren en zo landen kunnen destabiliseren.

Alarmerende werkelijkheid

Aan de hand van een aantal (inter)nationale incidenten legt cyberexpert Rian van Rijbroek in dit ontluisterende boek de gevaren bloot van een duister digitaal schaakspel van aanval en verdediging. Maar een spel is het helaas niet, het is de alarmerende werkelijkheid met als inzet ons dagelijks bestaan.

Rian van Rijbroek: 'In 2017 zijn cyberwapens van geheime diensten gestolen en sindsdien publiekelijk aangeboden, geavanceerde hacking tools die gebruikmaken van kwetsbaarheden in hardware en software. Hiermee hebben cybercriminelen wapens in handen waarmee ze met weinig risico veel kwaad kunnen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld een elektriciteitsnetwerk of een ziekenhuis platleggen. In dit boek doe ik een poging aan de hand van cyberinbraken bij financiële instellingen en industrieën uit te leggen wat hier vermoedelijk is voorgevallen en hoe cybercriminelen te werk gaan.'

Unhacked | Rian van Rijbroek | Uitgeverij Water | ISBN 978 94 92495 57 0 | Prijs 21,99

Rian van Rijbroek (1969) is cyberexpert. Vanaf haar twintigste ontwikkelde ze software voor vermogensbeheerders, multinationals en veiligheidsdiensten. En software om de duistere wereld van Unhacked binnen te kunnen gaan.

 

Anderen over Unhacked:

‘In dit boek deelt Rian van Rijbroek haar formidabele expertise over cybercriminaliteit en cyberveiligheid. Een must-read, zowel voor professionals als voor iedereen in de samenleving die te maken heeft met de kwetsbare kant van informatietechnologie. Voor iedereen dus.'

Gerard Sanderink, topman van IT-bedrijf Centric

****

‘Schokkend dat we zo kwetsbaar zijn geworden.’

Aike Schoots, ceo Strukton Rail

****

'De schrijver van dit boek levert niet alleen een bijdrage aan het vergroten van onze kennis van de huidige ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity, maar ook aan het het broodnodige debat over de gevolgen hiervan voor onze veiligheid en hoe deze te plaatsen in een nieuwe geopolitieke situatie.'  

Prof. dr. Ben van Lier CMC, Director Strategy & Innovation Centric

****


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn