Logo

 

Mobiele bank N26 haalt 300 miljoen dollar op in vierde investeringsronde

· N26 kondigt Serie D-investering aan van 262 miljoen euro
· De geschatte waarde van de mobiele bank is 2.4 miljard euro
· Investeringsronde door Insight Venture Partners
· N26 biedt een mobiele bankrekening zonder verborgen kosten

Berlijn, 10 januari 2019 – N26 heeft 262 miljoen euro opgehaald in een vierde investeringsronde bij de in New York gevestigde venture capital en private equity-firma Insight Venture Partners. Andere deelnemers aan de investeringsronde waren het Singaporese investeringsfonds GIC en een aantal bestaande investeerders. De investeringsronde van N26 werd opgehaald op basis van een waardering van 2.4 miljard euro.

De investering van 262 miljoen euro is de grootste private equity financieringsronde voor een Europees fintech-bedrijf van de afgelopen jaren. Tot op heden heeft N26 meer dan 437 miljoen euro ontvangen van ‘s werelds meest toonaangevende investeerders, waaronder Tencent, Allianz X, Peter Thiel’s Valar Ventures, Li Ka-Shing’s Horizons Ventures, Earlybird Ventures, Redalpine Ventures en Greyhound Capital.

N26 bouwt aan de eerste wereldwijde mobiele bank. Het bedrijf is momenteel actief in 24 Europese markten en heeft in de afgelopen 12 maanden zijn klantenbestand meer dan verdrievoudigd tot ruim 2.3 miljoen klanten. N26 zal de opbrengsten inzetten om wereldwijd uit te breiden, te beginnen met een lancering in de VS in de eerste helft van 2019. Het bedrijf streeft ernaar de komende jaren meer dan 100 miljoen klanten over de hele wereld te bereiken.

Valentin Stalf, de CEO en medeoprichter van N26, vertelt: “Nog altijd hebben miljoenen mensen over de hele wereld te maken met slechte ervaringen met banken en hoge toeslagen. Nu Insight Venture Partners en GIC zich bij onze groep van gerenommeerde investeerders voegen, wordt N26 ondersteund door de beste investeerders wereldwijd om een van de grootste industrieën ter wereld op te schudden.”

Harvey Miller, Principal bij Insight Venture Partners: “Je komt nog zelden zo’n grote industrie tegen die nog niet is opgeschud door technologie. N26 is binnen Europa de absolute marktleider op het gebied van mobiel bankieren; het bedrijf bevindt zich in de ideale positie om dit jaar uit te breiden naar de Amerikaanse markt en een sterk wereldwijd digitaal consumentenmerk op te bouwen.”

N26 maakt bankieren flexibeler en transparanter voor consumenten. Of het nu gaat om bestaande functies zoals real-time notificaties en kosteloze, wereldwijde kaartbetalingen of toekomstige functies zoals het delen van een account door middel van een enkele klik - N26 blijft uitdagingen op het gebied van bankieren oplossen waar digitale consumenten over de hele wereld mee te maken hebben.

Sinds de lancering van het eerste product in 2015, heeft N26 meer dan 2.3 miljoen klanten in 24 Europese markten verwelkomd en meer dan 17 miljard euro aan transacties verwerkt. Klanten beheren momenteel meer dan 873 miljoen euro via een N26-account.

Meer informatie is beschikbaar op www.n26.com.


Bijlagen

Perscontact
Frederik Van de Meulebroucke
[email protected]
+32 (0)473 38 57 10


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn