Logo

Eindhoven Airport en BAM bereiken akkoord over financiële afwikkeling parkeergarage

Eindhoven/Bunnik, 2 januari 2019 - Eindhoven Airport en bouwonderneming BAM hebben een akkoord bereikt over de financiële afwikkeling van het incident van 27 mei 2017, waarbij de parkeergarage op Eindhoven Airport gedeeltelijk instortte. Bij het incident vielen gelukkig geen slachtoffers.

Begin april 2018 is BAM gestart met de herbouw van de parkeergarage. De oplevering is gepland voor oktober 2019. Partijen doen geen verdere mededelingen over de inhoud van het bereikte akkoord.

 “We zijn blij dat we met dit akkoord een punt kunnen zetten achter de financiële afwikkeling en we onze blik op de toekomst kunnen richten”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

“De afwikkeling past binnen de voorziening die BAM hiervoor in het vierde kwartaal van 2017 heeft getroffen”, stelt Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek bv. “De herbouw vordert voorspoedig.”


Eindhoven Airport is de tweede luchthaven van Nederland met ruim 6 miljoen passagiers in 2018. De luchthaven zorgt voor een makkelijke verbinding van Brainport met Europa en verder, in balans met de omgeving. Het gemak voor de reiziger komt tot uiting in de klantbelofte ‘Always Easy’. De luchtvaartmaatschappijen verbinden Zuid-Nederland met meer dan 80 toeristische en zakelijke bestemmingen. Samen met de partnerbedrijven biedt de luchthaven bijna 2000 arbeidsplaatsen en is daarmee een van de grote werkgevers in de regio. We zijn ons bewust van de maatschappelijke impact die een luchthaven heeft. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA,  we hebben continu aandacht voor het evenwicht tussen internationale connectiviteit en de leefbaarheid in de omgeving. De aandelen van Eindhoven Airport N.V. zijn in handen van Schiphol Nederland B.V., de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Eindhoven.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn