Logo

 

Tim Bressers van restaurant Taste bij Dirk uitgeroepen tot Regional Chef Ambassador

Op de bres voor lokale producten, regionale diversiteit en duurzaamheid


Op maandag 26 november vond in Galway de finale plaats voor de European Young Chef Award 2018. De getalenteerde Tim Bressers van restaurant Taste bij Dirk in Den Bosch reisde af naar Ierland om Brabant te vertegenwoordigen. Met zijn Brabantse stoofpotje, The Duke Dish, liet hij aan een internationaal gezelschap zien wat Brabant te bieden heeft op het gebied van gastronomie en prachtige producten. Andreas Bjerring uit Aarhus-Central Denmark won de titel European Young Chef of the Year. De veelbelovende Brabantse Tim werd uitgeroepen tot Regional Chef Ambassador. Hij kreeg deze prijs als erkenning voor zijn inzet voor het promoten van meer ecologische, ethische, sociale, culturele en economische duurzame voedselproductie en -consumptie.

Brabant op zijn best
De European Young Chef Award is een initiatief van IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism). Hierin werken tien Europese regio’s samen die zich inzetten voor beter, gezonder, veiliger en meer duurzaam geproduceerd voedsel. Brabant is een van deze regio's en mag zich dit jaar European Region of Gastronomy noemen. De European Young Chef Award draagt bij aan het versterken van de onderlinge banden tussen de regio's. Tien jonge chefs uit verschillende Europese regio’s werden tijdens de finale uitgedaagd om te werken met regionale producten. Ook mochten zij de tradities rond eten in hun eigen regio's laten zien. Tim representeerde Brabant met zijn eigentijdse stoofpotje met traditionele Brabantse ingrediënten. Ook legde hij de link naar de Brabantse schilder Vincent van Gogh die, net als Tim, veel inspiratie haalde uit het Brabantse landschap, zijn mensen en zijn producten.

Soenil Bahadoer**
Voor zijn stoofpotje gebruikte Tim prachtige Brabantse streekproducten zoals Cromvoirts Limousinvlees, Bossche koek, Brabantse blauwe kaas uit Molenschot en La Trappe Dubbel van de Koningshoeven in Berkel-Enschot. Met dit gerecht bracht Tim een eerbetoon aan al het moois dat er groeit en bloeit op de Brabantse grond.

Met de titel Regional Chef Ambassador is Tim als jonge chef de ambassadeur voor gastronomisch Brabant en de rijkdom aan regionale producten en tradities die Brabant te bieden heeft. In dat kader is Tim uitgenodigd om op 12 december, samen met de Brabantse 2-sterrenchef Soenil Bahadoer (De Lindehof**) te koken voor een gezelschap van nationale en internationale pers. Ook met als doel om hier de smaak van Brabant, de eetcultuur en de typische Brabantse gastvrijheid te laten ervaren.

 

Tim Bressers kookt zijn Dukes Dish: een eigentijds Brabants runderstoofpotje

 

Talentontwikkeling

De deelname van Tim werd ondersteund door Noord-Brabant Culinair, Sligro, Gemeente ’s-Hertogenbosch, De Rooi Pannen, de Provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital. Als deze partijen steken veel energie in talentontwikkeling, evenals het uitdragen van het Brabantse gastronomische erfgoed.

 

 


Tim Bressers van restaurant Taste bij Dirk word door IGCAT president Diane DoddI en IGCAT bestuurslid Jacinta Dalton en benoemd tot Regional Chef Ambassador.

 

In Noord-Brabant Culinair zijn Brabants beste restaurants verenigd met als doel van elkaar te leren, elkaar te helpen en gezamenlijk met elkaar op te trekken. Met 28 betere restaurants zijn in totaal 12 Michelinsterren verenigd in deze club.Samen willen zij Noord-Brabant als de Bourgondische provincie op de kaart zetten en het Brabants culturele en culinaire erfgoed behouden.


 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn