UPDATE: Greenpeace kiest voor veiligheid klimmers en stopt actie in Rotterdam

Scheveningen, 24 november 2018  - Greenpeace Nederland heeft een eind gemaakt aan de actie rond het vrachtschip met foute palmolie producten van Wilmar. De veiligheid van de drie klimmers kon niet meer worden gegarandeerd, nadat de politie Greenpeace sommeerde de meevarende ondersteuningsboten op afstand te houden van het vrachtschip. De zeehavenpolitie heeft vervolgens de klimmers van de zijkant van de boot gehaald en meegenomen naar het politiebureau op het Marconiplein.

“Na het schip uren gevolgd te hebben, is het ons gelukt in de havenmond van Rotterdam aan het schip te gaan hangen. Politie en kustwacht zijn met meerdere boten een stuk meegevaren en hebben uiteindelijk ingegrepen. Zonder de ondersteuningsboten kunnen wij de veiligheid van onze klimmers niet waarborgen en daarom is besloten de actie te stoppen”, aldus Andy Palmen, campagneleider Greenpeace Nederland.

“We hebben actie gevoerd op een raffinaderij van Wilmar in Indonesië, geprotesteerd bij de hoofdkantoren van Mondelez in Europa en Amerika, het schip met foute palmolie producten van Wilmar bij Spanje bezet en in Rotterdam met drie activisten aan het schip gehangen. We gaan door tot Mondelez haar banden met Wilmar verbreekt.”

/EINDE

Door nieuwsmedia vrij te gebruiken fotomateriaal van de recente actie in Rotterdam zijn hier te vinden.


Greenpeace is een internationale natuur- en milieuorganisatie die zich mondiaal sterk maakt voor schone energie, prachtige oerbossen, levende oceanen en duurzame landbouw. We maken problemen zichtbaar en proberen verandering te bewerkstelligen door middel van onderzoek, overleg en acties. In Nederland heeft de organisatie 370.259 donateurs. Greenpeace is volledig onafhankelijk en neemt geen geld aan van overheden of bedrijven. 

Logo

 
Share on Facebook   Tweet   Share on LinkedIn